Primarul de la Turcineşti, fără bani din cauza procesului cu Prefectura

Primarul comunei Turcineşti se va întâlni din nou în instanţă cu Instituţia Prefectului din cauza recepţiei lucrărilor de alimentare cu apă. De această dată, procesul se va judeca la Curtea de Apel Craiova întrucât edilul local a făcut recurs împotriva sentinţei magistraţilor gorjeni prin care s-a anulat recepţia. Vasile Gogălniceanu şi-a angajat avocat, onorariul acestuia depăşind 10 milioane de lei vechi. Primarul spune că nu va renunţa chiar dacă îşi va fi cheltui tot salariu pentru acest proces.

Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti, a făcut recurs la Curtea de Apel Craiova împotriva deciziei Tribunalului Gorj prin care fusese anulată recepţia lucrărilor de alimentare cu apă. Procesul se va judeca în data de 10 noiembrie. De această dată, edilul local şi-a angajat avocat şi speră să aibă câştig de cauză. Pentru plata onorariului avocatului a trebuit să scoată din buzunar peste 10 milioane de lei vechi. Vasile Gogălniceanu spune că nu va renunţa chiar dacă ar fi să-şi cheltuiască în fiecare lună salariul pentru plata avocaţilor. “Joi voi merge la Craiova şi voi duce la Curtea de Apel  autorizaţiile şi situaţiile cu debranşările. De această dată mi-am angajat avocat din banii mei, onorariul acestuia reprezentând aproape tot salariul meu. Voi fi reprezentat de o avocată din Craiova cu experienţă. Chiar dacă ar fi să rămân fără bani nu voi renunţa la acest proces”, a declarat Vasile Gogălniceanu. Primarul a mai precizat că nu va sista alimentarea cu apă întrucât majoritatea fântânilor au secat în această vară. “Anul acesta au secat circa 80% din fântâni. Ar fi o crimă să opresc apa în aceste condiţii. Să vedem cine sistează o investiţie care funcţionează”,  a menţionat edilul local.

Aviz favorabil de la Aparegio

SC Aparegio urmează să preia sistemul de alimentare cu apă al comunei Turcineşti. Primăria a obţinut aviz favorabil pentru aderarea la Asociaţia Intercomunitară de Apă (ADIA). “Suntem prima comună din Gorj care am aderat la ADIA. În urmă cu câteva zile Aparegio ne-a aprobat cererea şi urmează să depunem documentaţia. Aşa că Aparegio va exploata sistemul de alimentare cu apă şi tot societatea va efectua şi branşările”, a declarat Vasile Gogălniceanu. Până în momentul de faţă, la nivelul comunei Turcineşti au fost efectuate 130 de branşări la reţeaua de alimentare cu apă. “Până în prezent s-au efectuat 130 de branşări şi sigilări, iar altele 100 sunt în rezolvare”, a mai precizat Gogălniceanu.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: