Primarul din Baia de Fier nu are bani să închidă groapa de gunoi

Comuna Baia de Fier este o zonă atractivă pentru turiştii care văd partea frumoasă a localităţii, însă localnicii cunosc şi partea nevăzută a zonei, cum ar fi groapa de gunoi. Chiar dacă localitatea are contract cu o firmă de salubrizare, încă mai funcţionează groapa de gunoi veche, pe care actualul primar a moştenit-o de la fostul edil şi nu are bani să o închidă. Până când va găsi fonduri să rezolve problemele, localnicii mai aruncă gunoaie aici. Cei care se bucură de groapa de gunoi sunt sătenii fără posibilităţi materiale, care mai vin şi căută prin gunoaie.

Străbătută de la un capăt la altul, comuna Baia de Fier pare a fi o localitate curată, însă doar localnicii ştiu ce se ascunde în apropiere de Peştera Muierii. În spatele cabanelor din această zonă încă mai funcţionează groapa de gunoi care ar fi trebui închisă de câţiva ani, de când deşeurile sunt strânse de firma Polaris. Localnicii continuă să arunce aici deşeurile menajere, iar cei care nu au posibilităţi materiale mai vin aici şi caută pun gunoaie, în speranţa că mai găsesc câte ceva folositor. „Aici este groapa de gunoi a comunei şi oamenii vin şi mai aruncă diverse lucruri. Eu strâng sticle, doze de bere sau fier vechi. Dacă am noroc mai găsesc şi câte ceva de mâncare. Aşa e. Eu pot să spun că mă bucur că există groapa de gunoi. Cei de la primărie nu vor să ne dea ajutor social aşa că nu ne rămâne decât să căutăm în gunoaie”, a spus un localnic.

Nu sunt bani pentru închidere

Primarul susţine că a moştenit groapa de gunoi de la fostul edil şi nu are bani să o închidă. ”În Baia de Fier firma Polaris vine să strângă gunoaiele şi groapa de gunoi ar trebui să fie închisă, însă nu sunt bani în acest moment. Nu este făcută de mine. Eu am moştenit-o de la vechiul primar”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primar comuna Bia de Fier.

Deşi cei de la Primărie au pus o pancartă în zonă prin care îi atenţionează pe cei care aruncă aici deşeuri că amenda este între 200 şi 500 de lei, până acum nu a fost aplicată nicio sancţiune. ”Nu am aplicat nicio sancţiune, pentru că este greu să-i prindem pe cei care aruncă gunoi aici. Noi am mai adus pământ ca să o astupăm, dar ar trebui să o îngrădim cu gard şi nu sunt bani”, a declarat un angajat al primăriei.  

Reporterii Gorj TV au sesizat Grada de Mediu cu privire la faptul că groapa de gunoi de la Baia de Fier încă funcţionează, şi cel mai probabil doi comisari vor ajunge în zonă astăzi pentru a vedea care este situaţia. „Noi ne-am sesizat de la dumneavoastră şi o să trimitem în zonă o echipă pentru a vedea exact ce este în teritoriu”, a declarat Ion Tudor, comisar adjunct Garda Naţională de Mediu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: