Primarul Pârvulescu, în aşteptarea sentinţei

Fostul edil din Fărcăşeşti va afla în următoarele zile verdictul pe care instanţa de judecată îl va decide în procesul său de corupţie, ieri fiind audiat ultimul martor din dosar.

Un miner a venit în faţa judecătorului de caz pentru a povesti cum a făcut pe salahorul la brutăriile fratelui lui Constantin Pârvulescu, omul povestind despre căratul cărămizilor şi al roabelor cu mortar. Răspunsurile oferite de acesta au fost ultimele înainte ca apărătorii şi acuzarea să aibă cuvântul pe fond, procurorul şef al DNA Târgu Jiu, Cristian Bertha solicitând o pedeapsă „medie” pentru fostul primar, ţinând cont de lipsa antecedentelor, dar şi de atitudinea nesinceră a lui Pârvulescu pe parcursul procesului.

Cereri respinse

Apărătorii lui Pârvulescu au încercat să demonteze toate acuzaţiile de luare de mită în formă continuată ce-i sunt aduse acestuia, unul dintre ei având nevoie de o oră pentru a-şi apăra clientul. Avocatul respectiv este de la Cluj şi tot ieri formulase patru cereri prin care spera să dovedească nevinovăţia clientului său, toate fiindu-i respinse însă de către instanţă. Alte două persoane, printre care şi nora lui Pârvulescu, sunt judecate şi ele în acest dosar de corupţie, avocaţii acestora pledând, de asemenea, pentru nevinovăţia lor. Apărătorii au pus la îndoială în special modul în care DNA a calculat şpăgile de aproape 400.000 de euro pe care fostul edil le-ar fi luat pe parcursul a două mandate de la doi oameni de afaceri care l-au denunţat procurorilor anticorupţie.

Avocatul Pantelimon Manta a menţionat chiar că soţia unuia dintre denunţători, Andrei Gheorghe Barna, şi-a făcut implant cu silicoane, s-a tratat medical în Italia, se coafa doar la saloane din Bucureşti, iar concediile şi le petrecea doar în Grecia, la localuri scumpe, la toate acestea adăugându-se vila din cartierul Primăverii, din Târgu Jiu, leasingurile la trei autoturisme şi două camioane, precum şi creditele şi banii luaţi cu camătă. Avocatul a vrut astfel să arate Barna era tot mai strâmtorat financiar din cauza cheltuielilor de huzur pe care le făcea, lucru care l-ar fi determinat să formuleze autodenunţul la DNA, în speranţa că scapă de acuzaţiile de evaziune fiscală, acuzaţii care i-au şi adus patru ani de puşcărie, pe care îi execută în prezent. Judecătorul de caz a lăsat dosarul în pronunţare, un verdict putând fi dat în oricare din următoarele zile.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: