Primul eşec acasă pentru Energia Pandurii

Handbaliştii de la Energia Pandurii au pierdut pentru prima dată un meci pe teren propriu în acest sezon. După un tur fără greşeală acasă, elevii lui Vasile Stângă merg din eşec în eşec, e adevărat şi datorită unei programări mai dificile. După ce au pierdut primul meci din retur de la Suceava, acum gorjenii au cedat acasă în meciul cu UCM Reşiţa, rezultatul final fiind influenţat şi de problemele medicale din lot dar şi de arbitraj.

Handbalişti de la Energia au reuşit să ţină piept celor de la Reşiţa doar o repriză, pierzând practic meciul în partea a doua a jocului. După ce scorul era 13-12 pentru gorjeni la pauză, la final tabela arăta 18-23, repriza a doua fiind catastrofală din punct de vedere al atacului, doar de cinci ori reuşind să mai marcheze cei de la Energia.

Arbitrii au eliminat medicul din sală

La acest prim eşec al celor de la Energia pe teren propriu şi-au adus contribuţia şi arbitrii Ştark şi Ştefan, un cuplu internaţional în care Stângă spunea că are încredere dar aceştia au ajutat discret echipa oaspete mai ales în partea a doua a meciului. Cuplul Ştark-Ştefan a mers până acolo încât au dat afară din sală medicul echipei gorjene, pentru aşa zise proteste dar nu l-au eliminat pe Pârâianu care a încercat să lovească unul dintre arbitri. Cu toate acestea Vasile Stângă a refuzat să declare ceva şi a comentat sec doar că ar dori asemenea arbitraje în deplasare: „Nu vreau să comentez arbitrajul, au făcut greşeli şi într-o parte şi în alta. Asta e, şi eu aş vrea să am arbitraj din acesta în deplasare”. Acesta a pus eşecul şi pe seama lipsei de concentrare a elevilor săi: „I-am simţit deconcentraţi de când am venit de la lot, fără să fie montaţi pentru competiţie cu multe ratări la antrenamente şi în meci. Interi se zice că avem dar nu avem, trebuie să ştii să joci şi handbal. La o apărare avansată nu ştiu să reacţioneze, nu ştiu să facă unu contra unu, să facă un bloc plecare, să joace prin spatele adversarului. Sperăm că am învăţat ceva din jocul acesta, campionatul este încă relansat, se bat cele două echipe Constanţa şi Reşiţa, deci este încă interesant. Dacă noi băteam probabil că se termina campionatul pentru Reşiţa”.

Absenţa lui Florea a contat

Cel mai bun jucător de pe teren a fost cubanezul Humberto care a evoluat de această dată pe extrema stângă, în lipsa lui Florea, acesta făcând bine faţă în prima repriză dar fiind apoi depăşit de adversari destul de uşor. „Nu am jucat rău în apărare, dar s-a ratat enorm. Din păcate motoarele echipei Enache şi Humberto au căzut fizic repriza a doua, nu au mai putut duce faza a doua, interii înalţi nu se descurcă pe faza a doua. Încă trebuie să învăţăm handbal. Sper să ne revenim cât mai repede”, a comentat Stângă după meci, apreciind destul de slab şi jocul nou venitului Simovic: „Simovic este greoi, nu s-a adaptat jocului, e venit de câteva zile la echipă. Din păcate nu merge atacul, trebuie să ne antrenăm mai mult, aşa trebuie să ieşim din pasa asta. Deocamdată unii nu au confirmat. Îi dau credit în continuare lui Filip, dar nu mai este ce a fost. S-a văzut lipsa lui Florea care marchează opt goluri pe meci”.

Au înscris doar de cinci ori într-o repriză

După ce au avut un avantaj minim de un gol la pauză, cei de la Energia au

Reuşit performanţa negativă de a marca doar de cinci ori în partea a doua a meciului, absenţa golgheterului fiind capitală la acest meci.  Portarul reşiţean a fost şi el în mare formă şi a închis poarta în faţa anemicului atac al gorjenilor după cum constata las final şi Vasile Stângă: „Diferenţa a făcut-o în primul rând portarul Damjanovic care a făcut un meci de excepţie şi ratările noastre incredibile de pe extreme. Nu poţi să joci handbal fără extreme. De asta mi-a fost foarte frică, ştiam că Damjanovic este un portar bun din extremă, rar iau gol şi uite că s-a adeverit. Reşiţa are jucători inteligenţi, cu mare experienţă, au ştiut să profite de orice greşeală a noastră, s-au apărat foarte bine, au făcut o a doua repriză foarte bună  şi a câştigat”. Concluzia lui Stângă a fost că reşiţenii au fost mai buni la acest meci. Tehnicianul crede că şi după aceste două eşecuri consecutive Energia poate realiza obiectivul de a se califica în cupele europene.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: