Primul termen în contestarea CE Oltenia, Creţan vrea CE Gorj!

Sindicalistul Constantin Creţan vine cu o idee de nerealizat şi se declară de acord cu înfiinţarea unei companii energetice, dar care să nu fie de anvergură naţională sau regională, ci judeţeană. Până atunci, Creţan merge la termenele proceselor privind contestaţiile Complexului Energetic Oltenia.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii spune că forma organizatorică pe care ar agrea-o şi pe care nu ar mai contestat-o la instanţă ar trebui să includă obligatoriu şi hidrocentralele din judeţ, o ultimă concluzie pusă de acesta fiind neprivatizarea unei astfel de structuri.

„Ce treabă avem noi cu Vâlcea sau chiar şi cu Craiova, că ei sunt mai mult producători de energie termică decât de electrică. Ei au termocentralele acolo ca să se încălzească iarna. În opinia mea, şi le pot păstra, dar noi putem face la Gorj un adevărat complex energetic, unind termocentralele şi minele şi incluzând şi sistemul hidro, fără de care nu se poate. Noi suntem adevăraţii producători de energie pe bază de cărbune din România, noi trebuie să avem un astfel de complex energetic”, spune Creţan.

Până să îşi vadă eventual visul cu ochii, liderul sindical continuă procesele pe care le are la instanţele din ţară pentru a bloca înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia. Ieri a început primul dintre procesele deschise la Tribunalul Gorj, azi şi mâine fiind pe rol alte plângeri depuse de FNM şi Liga Muncitorilor din România. „Nu o să fie nici un CEO până nu se termină cu procesele acestea, veţi vedea. Deja la primul proces care a început la Gorj s-a dat termen peste şase săptămâni, după care vine şi vacanţa judecătorească. Probabil judecătorii vor să vadă cum se vor soluţiona, dacă se termină până atunci, procesele pe care le avem pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. Deci oricum vreo câteva luni de acum încolo CEO nu va fi funcţională”, declară Creţan.

RĂSPUNS

Liderul Marin Golea, de la CE Rovinari, spune că aceste contestaţii îşi urmează cursul, dar nu vor afecta înfiinţarea CEO. ”Contestaţiile rămân, procesul îşi urmează cursul pentru că înfiinţarea nu mai poate întârzia. De altfel, este prevăzut faptul că noua companie va prelua toate litigiile”, a adăugat Marin Golea.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: