Probleme cu restructurarea Direcţiei Agricole

Direcţia pentru Agricultură Gorj trebuie să restructureze două persoane în urma deciziei Guvernului de a se reduce cu 4% numărul de posturi. Dacă pentru unul din posturi s-a găsit înţelegere, un consilier superior de la Fitosanitară manifestându-şi intenţia de a se pensiona anticipat, celălalt post este încă disputat. Surse din cadrul instituţiei spun că va fi desfiinţat un post aprobat de minister pentru Ion Popescu, directorul care a solicitat să fie trecut pe o funcţie de execuţie. La rândul său, Dan Tănăsecu, actualul şef al Direcţiei Agricole, a confirmat faptul că a cerut restructurarea postului vacant primit în luna august.

Direcţia pentru Agricultură Gorj aşteaptă avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici pentru a restructura două posturi, restructurare impusă prin decizia Guvernului ce vizează reducerea cu 4%. „Săptămâna trecută, am trimis organigrama la minister şi aşteptăm să primim viza de la ANFP pentru a putea emite preavizul. Vor fi restructurate două posturi, unul de la noi şi altul de la Unitatea Fitosanitară. Pentru cel din urmă am găsit înţelegere, o persoană acceptând să iasă anticipat la pensie. În ceea ce priveşte postul de la Direcţia Agricolă, am cerut restructurarea unui post vacant care ne-a fost dat de minister în luna august”, a declarat Dan Tănăsescu, directorul interimar al Direcţiei Agricole Gorj.

Surse din cadrul instituţiei spun că acest post a fost dat de către minister pentru actualul director Ion Popescu, în prezent detaşat la Ministerul Agriculturii, care a cerut în repetate rânduri să i se accepte trecerea pe un post de execuţie pentru a nu mai fi mutat pe la diferite Direcţii Agricole din ţară. Acelaşi surse spun că Ion Popescu nu a trecut pe postul de execuţie după ce a revenit la conducerea Direcţiei Agricole Gorj şi că acum, după detaşarea la Bucureşti, şi-ar dori acest lucru, dar nu mai are postul, acesta fiind dat spre restructurare. Dan Tănăsescu nu a făcut nici un comentariu pe această temă, iar Ion Popescu nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere.              

PERSONAL

Reducerea posturilor îngreunează activitatea instituţiei, care şi până acum s-a confruntat cu un deficit de personal. „Orice restructurare făcută la Direcţia Agricolă creează o situaţie extrem de dificilă, mai ales că începând cu anul 2010 toţi ingineri de la comune au fost disponibilizaţi. În momentul de faţă, nu avem specialişti în agricultură decât la Direcţia Agricolă, 28 de persoane. La Unitatea Fitosanitară vor mai lucra efectiv 6 persoane, eu exercitând atribuţiile de conducere la Direcţia Agricole, iar un alt coleg va ieşi la pensie după restructurarea postului său”, a precizat Dan Tănăsescu.      

SUSPANS

Angajaţii Direcţiei Agricole Gorj îşi desfăşoară activitatea în suspans şi din cauza descentralizării. „Aşteptăm descentralizarea până la data de 1 decembrie. Nu ştim ce se va întâmpla în continuare. Cert este că Unitatea Fitosanitară se va desprinde de Direcţia Agricolă”, a declarat Dan Tănăsescu.  

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: