Procesul dintre „Doina Gorjului“ şi lichidatorul Casei de Cultură, suspendat

Procesul dintre Ansamblul Artistic “Doina Gorjului” şi lichidatorul Casei de Cultură a Sindicatelor a fost suspendat până la identificarea adevăratului proprietar al clădirii. În luna aprilie, instanţa va stabili dacă Fundaţia “Casa de Cultură” sau CNSLR Frăţia este îndreptăţită să însuşească banii încasaţi din chirii. Directorul Gheorghe Porumbel spune că a prelungit contractul de închiriere cu CNSLR Frăţia, valoarea chiriei fiind aceeaşi ca anul trecut şi anume 8000 de lei/lună.

Lichidatorul judiciar al Casei de Cultură a Sindicatelor a dat în judecată Ansamblul Artistic “Doina Gorjului” din cauza neplăţii chiriei. În mod paradoxal, datoriile pentru care s-a cerut evacuarea ansamblului au fost plătite, însă către o altă instituţie. Până în anul 2009, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“ a plătit chirie către Fundaţia „Casa de Cultură“, condusă de Constantin Retezeanu, fostul şef al CNSLR Frăţia Gorj. CNSLR Frăţia şi-a schimbat însă conducerea în 2010 şi a denunţat modul în care fundaţia a administrat patrimoniul instituţiei. Astfel au fost modificate şi contractele de închiriere, acestea fiind preluate de sindicatele conduse de Valentin Popa. Între timp, Fundaţia „Casa de Cultură a Sindicatelor“ a intrat în faliment, din cauza datoriilor. Adevăratul proprietar al Casei de Cultură va fi stabilit abia în luna aprilie, la Curtea de Apel Craiova. “Consulting Company, lichidatorul judiciar al Fundaţiei Casei de Cultură, ne-a cerut în repetate rânduri să părăsim imobilul pentru că nu am plătit chirie. Noi am încheiat contract cu CNSLR Frăţia şi ca atare lor le-am plătit şi chiria. În momentul de faţă, procesul dintre Ansamblul Artistic “Doina Gorjului” şi lichidatorul Casei de Cultură a Sindicatelor a fost suspendat până se va da sentinţa într-o altă cauză în care Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură şi Fundaţia “Casa de Cultură” îşi dispută dreptul de proprietate asupra clădirii”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic “Doina Gorjului”. 

CONTRACT

Conducerea Ansamblului Artistic “Doina Gorjului” a prelungit contractul de închiriere cu CNSRL Frăţia şi pentru acest an. “Am prelungit contractul de închiriere cu CNSLR Frăţia, valoarea chiriei rămânând aceeaşi ca anul trecut şi anume 8000 de lei/lună plus achitarea a 25% din cheltuielile la utilităţi. În condiţiile în care Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură îşi va pierde dreptul de administrare al imobilului, printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, contractul de închiriere se va sista”, a mai precizat Gheorghe Porumbel.

DATORII

Casa de Cultură a Sindicatelor a ajuns în procedură de insolvenţă din cauza datoriilor de peste 800.000 lei pe care le are de achitat către Primăria Târgu Jiu şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj.  

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: