Procuralmentarii

La început a fost Antena 3. În studiouri, se făcea justiţie. Lătrăii comunistului care şi-a turnat rudele la securitate împărţeau dreptatea după cum găseau de cuviinţă. Precum în bancuri sau în textele de SF unde, indiferent ce te-ai apuca să faci şi ce ai avea la dispoziţie, la sfârşit îşi iese mitralieră, absolut toate procesele instrumentate magistral de organul scabros de presă al USL-ului (mai degrabă al PC-ului, că la nevoie poate avea şi poziţii anti-USL) se sfârşeau în acelaşi mod: cu Băsescu vinovat.

Dar Antena 3 nu era de ajuns, iar procurorii şefi nu-l prea ascultau pe Viorel. Dar Viorel avea chef să tragă nişte sfori, să bage la pârnaie nişte oameni, să găsească nişte vinovaţi. Aşa că Viorel s-a dus la Crin, iar Crin s-a executat: Parlamentul va ancheta modul în care au fost vândute, respectiv cumpărate, nişte terenuri ale fiicei preşedintelui. În UE-ul anului 2013, într-o ţară de la margine de alianţă, parlamentul este folosit ca mijloc de intimidare într-un război politic dur şi îşi depăşeşte atribuţiile, intrând pe tarlaua unei cu totul alte puteri a statului. Asta ne mai lipsea. I-aţi văzut pe parlamentarii ăştia noi, în ultima vreme? Ce şleahtă de bandiţi! Parcă arată mai rău decât oricând. Exact să las dreptatea în mâinile lor mă gândesc, prima oară când îi văd, cu cefele alea groase şi cu ochii ăia inexpresivi, de hoţi proşti.

Nu e exclus ca fiica preşedintelui să se facă vinovată de ceva. Nu-i exclus ca supoziţiile lui Ponta să fie corecte. Dar ca organul suprem legislativ al unei ţări europene să se ocupe de vendetele personale ale unui fost procuror extrem de controversat, acum ajuns premier, asta este deja prea mult. Cine ştie, poate în curând Victor Ponta va avea nevoie de parlament şi pentru nişte execuţii sau, mai rău, pentru a-l şterge cineva la fund.

www.mantzy.ro

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: