Profesorul cu 10 la titularizare a primit post la Polovragi

Tudor Nicolae Stamatescu este profesorul care o obţinut singura notă de 10 la examenul de Titularizare din acest an. Stamatescu este profesor de matematică şi în urma repartiţiei a primit post titularizabil la Şcoala Gimnazială nr.1 din Polovragi. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj spun că din 24 august încep şedinţele de repartizare a fracţiunilor de normă pentru cei care nu au reuşit să obţină un post titularizabil.

Profesorul care a obţinut singura notă de 10 la examenul de titularizare din judeţul Gorj a primit post în mediul rural. Tudor Nicolae Stamatescu este din comuna Băleşti, sat Corneşti, şi vechimea acestuia în învăţământ este de doar un an. Acesta a revenit în România după ce timp de mai mulţi ani a trăit cu familia în Canada, unde plecase pentru o viaţă mai bună, dar dorul de ţară şi unele probleme personale l-au făcut să revină acasă.

Stamatescu va preda din septembrie matematică la Şcoala Gimnazială Polovragi, acesta fiind şi singurul post titularizabil pe această disciplină. Profesorii care nu au avut şansa să obţină un post pe perioadă nedeterminată în învăţământul din Gorj vor participa din 24 august la şedinţele de repartizare a fracţiunilor de normă, adică vor avea statut de suplinitori. ”Din 24 august încep şedinţele de repartizare a fracţiunilor de normă conform notei. Sunt peste 200 fracţiuni de normă”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Luni, 24 august, se vor soluţiona completările normei didactice pentru titulari, se vor analiza detaşările la cerere atât pe baza notei de la concursul de titularizare din acest an, cât şi în ordinea descrescătoare a punctajelor. Disciplinele care vor intra primele în analiză în intervalul orar 10.00-12.00 sunt: limba română, limbile moderne, matematica, informatica, fizica, chimia, biologia, educaţia fizică, geografia, istoria, ştiinţele socio-umane. De asemenea, între orele 12.00 şi 14.00 vor intra în discuţii disciplinele tehnice, învăţători, educatoare, învăţământ special.

Cele mai bune note, la matematică

Marţi, 25 august, în cadrul şedinţei publice va avea loc repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minim 5 la concursul din sesiunea 2015, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă.

”La Titularizarea de anul acesta au fost zece note între 9 şi 9.99, 22 de note între 8 şi 8.99, 64 de note între 7-7.99, 40 de note între 6-6.99, 82 de note între 5-5.99. Au mai fost 112 note sub 5. De asemenea au fost trei lucrări anulate, cele mai bune note anul acesta la examenul de titularizare s-au obţinut la disciplina matematică, sunt foarte note bune mari”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.  

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: