Profesorul Pustai joacă ofensiv !

Era lui Cristi Pustai la Pandurii a început cu un egal în amicalul cu ruşii de la Volga. „Profesorul” nu a schimbat sistemul gândit de Grigoraş şi le cere elevilor săi să atace şi să aibă posesie. Pustai l-ar vrea pe Rocha, dar brazilianul refuză să vină la Pandurii.

Pustai şi-a urmărit atent noii elevi în amicalul încheiat la egalitate 1 la 1 cu ruşii de la Volga. Gorjenii mai joacă vineri cu macedonenii de la Horizont Turnovo şi revin în ţară sâmbătă.

Concluziile profesorului

În absenţa celor 4 jucători de naţională, Pustai a ţinut să-şi vadă la joc aproape toţii elevii în amicalul cu Volga Novgorod. Practic doar al treilea portar, Lazar şi juniorul Cocină nu au prins niciun minut. Pustai a apelat şi la câteva experimente, gen Alaverdashvili mijlocaş central sau Buleică aripă stânga. Pandurii s-au mişcat bine, în special în prima repriză şi au primit notă de trecere din partea profesorului Pustai. „A fost un joc de pregătire, două reprize puţin diferite. Ca organizare a jocului mai este de lucru. Dar a fost un joc de verificare, am folosit jucătorii pe care i-am avut în lot, după cum ştiţi patru dintre ei sunt plecaţi la echipa naţională”, a menţionat antrenorul pe site-ul oficial al clubului.

Pandurii joga bonito şi în retur ?

Multă lume s-a temut că pandurii îşi vor schimba stilul ofensiv odată cu plecarea lui Grigoraş. Pustai îi linişteşte însă pe fani şi îi asigură că gorjenii vor rămâne fideli sistemului 4-3-3 şi ideii de a marca un gol mai mult ca adversarul. „Am păstrat acelaşi sistem, vrem să îmbunătăţim puţin organizarea jocului, o mai mare atenţie când se pierde mingea. Este de lucru, dar au fost ocazii... echipa Pandurii va rămâne aceeaşi echipă ofensivă şi cu o posesie bună”, mai spune antrenorul care a lăsat în urmă munca de 6 ani la Mediaş pentru a veni la Pandurii. În primul an cu Gaz Metan în Liga 1, Pustai a implementat un sistem ultraofensiv care a dus la unele meciuri extrem de spectaculoase ale medieşenilor. Din păcate pentru ei însă, asta nu le-a folosit prea mult pentru că echipa a încheiat sezonul pe loc de retrogradare. Mediaşul s-a menţinut însă în prima ligă pe căi administrative iar din sezonul al doilea, Pustai a  folosit un sistem mai prudent care a ajutat Gazul să adune mult mai multe puncte.

30 – de goluri au marcat pandurii în primele 19 etape, al patrulea atac după Steaua (46), Astra (40) şi CFR Cluj (37)

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: