Profitul CE Oltenia, investit în Hidroelectrica

Ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă, a declarat că va solicita Guvernului o derogare pentru ca profitul înregistrat de Complexului Energetic Oltenia să rămână în companie pentru efectuarea unor investiţii. Managerul Laurenţiu Ciurel declara la un moment dat că dacă profitul va rămâne în firmă va putea finaliza lucrările la centrala hidroelectrică Dumitra, pe care ar vrea să o alipească CEO.

Complexul Energetic Oltenia ar putea avea o componentă hidro la finalul lunii iunie, atunci când Hidroelectrica ar putea ieşi din insolvenţă. Chiar dacă Ciurel a vorbit despre intenţia a prelua microhidrocentrale din Gorj, administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a răspuns negativ. În aceste condiţii, Guvernul aşteaptă ieşirea din insolvenţă. „În momentul de faţă se lucrează la un studiu şi vedem când iasă acest studiu cât şi cum se va face. Nu am calitatea să cer ceva administratorului judiciar. Domnul Borza deocamdată este administrator judiciar până la ieşirea din insolvenţă. După aceea este decizia guvernului“, a declarat Constantin Niţă la Târgu Jiu.

În plus, Niţă va solicita Guvernului ca profitul CEO să rămână la Gorj pentru a efectua astfel lucrări la microhidrocentrala de la Bumbeşti Jiu. „Vom cere guvernului să ne aprobe o derogare ca profitul de la complex să rămână la complex pentru investiţii. Sper ca acest complex să aibă un profit cât mai mare şi sper să-l investim în crearea unui mix de resurse energetice“, a spus Niţă.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: