PROTEST: Familie cu şase copii, tăiată de la ajutoarele europene

Un bărbat din Alimpeşti a protest în faţa Prefecturii Gorj împreună cu soţia şi cei şase copii minori pentru că deşi nu are alte venituri în afara alocaţiei copiilor, familia sa nu a beneficiat de ajutoarele venite de la Uniunea Europeană.

Pentru că nu mai are cu ce să-i întreţină pe cei şase copii minori, Ion Rădescu a venit împreună cu întreaga familie în faţa Prefecturii Gorj pentru a cere sprijinul autorităţilor judeţene. Cel mai mic dintre copii are doar opt luni. Familia Rădescu nu are altă sursă de venit în afară de alocaţia copiilor, care este de doar 680 de lei, bani din care trăieşte întreaga familie. Supărarea cea mai mare a bărbatului este că nu au beneficiat de ajutoarele alimentare acordate de Uniunea Europeană distribuite de Primăria Alimpeşti. Ion Rădescu dă vina pe primăriţa Elena Mosor. ”Am ajuns la disperare. Primărița Elena Mosor mi-a tăiat și alimentele, deși nu am cu ce să trăiesc. Aveam și eu nevoie de aceste alimente, le mai făceam ceva de mâncare copilașilor mei. Nu am nimic în afară de cei șase copii ai mei și pe D-zeu. Abia am cu ce trăi. Am venit aici la domnul prefect să văd dacă dumnealui știe cum se dau alimente la Alimpești și să îmi spună dacă eu, care nu am un alt venit în afară de alocația copiilor nu beneficiez de alimente, iar alții care au pensii și alte venituri beneficiază. Mi-a zis în față doamna primăriță că o să văd eu, cât va fi primar nu voi primi nimic pentru că nu am votat-o”, a declarat Ion Radescu.

Cu cei şase copii în braţe, femeia a aşteptat în faţa Prefecturii alături de soţul ei un răspuns al prefectului. „Ne este foarte greu pentru ca zi de zi trebuie sa le pun masa la copii si nu mai ştiu ce sa le dau de mâncare. Am venit la domnul prefect cu toţi, sase poate ne va asculta dumnealui”, a declarat mama celor sase copii.

Nu a putut fi primit de prefect, care era ocupat cu vizitele înalte, dar a lăsat o solicitare scrisă. „Noi vom verifica sesizarea depusa de domnul respectiv si vom vedea daca la primăria Alimpesti ajutorul social i s-a tăiat in mod legal sau nu. Daca nu i s-a tăiat in mod legal vom  lua măsurile ce se impun pentru a se reveni asupra deciziei”, a declarat Alina Iordăchescu, purtător de cuvânt Prefectura Gorj.

RĂSPUNS

Primăriţa de la Alimpeşti, Elena Mosor, a declarat că nu are cum să-i ajute deoarece listele vin deja întocmite de la Agenţia de Prestaţii Sociale şi nu au fost incluşi. „Eu le cunosc situatia si stiu ca sunt oameni necajiti. Asa e, au luat ajutoare oameni care practic nu aveau nevoie de ele, dar ce pot eu face- Ce tot spune ca nu am vrut ca nu m-ar fi votat, pai ce, eu stiu pe cine pune el ştampila in cabina de vot-”, susţine primăriţa Elena Mosor.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: