Protest la Sind Jilţ! Marciuc: Închid firma!

Peste douăzeci de salariaţi de la Sind Jilţ au protestat ieri în faţa unităţii, nemulţumiţi de faptul că sunt daţi afară. Conducerea firmei a anunţat că va disponibiliza 170 de persoane deoarece bugetul a fost redus cu 40% şi nu mai sunt fonduri pentru plata salariilor. Mai mult, liderul de sindicat Adrian Marciuc spune că situaţia firmei nu e tocmai roz şi că dacă bugetul nu va fi suplimentat societatea va fi închisă, ceea ce ar duce la concedierea a încă 200 de oameni.

Protestul a durat doar câteva minute, până a ajuns la faţa locului liderul de sindicat Adrian Marciuc. De fapt, acesta a declarat că oamenii aveau treabă cu directorul Cosmin Ceauşescu. „Domnul director Ceauşescu şi-a luat concediu ca să nu dea ochii cu oamenii”, a spus Marciuc. Liderul de sindicat a mai spus că situaţia firmei este gravă şi este nevoie de suplimentarea bugetului pentru a ţine la muncă cei 213 salariaţi care au mai rămas. În fapt, pentru plata preavizului celor 170 de oameni aflaţi pe lista de concedieri este nevoie de trimiterea în fără plată a celorlalţi 213 angajaţi. „I-am băgat în concediu fără plată pentru că trebuie să plătesc preavizul acestor oameni disponibilizaţi. Eu încasez bani pentru 213 oameni şi am 400 de oameni“.

Dacă va fi suplimentat contractul, oamenii vor fi chemaţi înapoi, promite Marciuc. Dar, situaţia ar putea fi şi mai rea. „Avem contractele pe şapte luni, după şapte luni nu ştiu, închidem firma, să fie preluaţi de altcineva, treaba lor“, a spus acesta.

APĂRARE

În apărarea lui Marciuc sare liderul de sindicat Constantin Mitrescu. Acesta spune că nu este drept că nu au mai fost acordate sumele necesare la Sind Jilţ pentru că aici lucrează, în principal, cei care au dat teren la Complexul Energetic Oltenia. 

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: