Proxenetul „Ţapu”, din nou în cătuşe. Colecta taxe de pe străzile din Bergamo

Un bărbat de 37 de ani, din oraşul Târgu-Cărbuneşti, va fi predat autorităţilor italiene, care au emis un mandat european de arestare pe numele său. Victor Cristian Drăghici, zis „Ţapu”, făcea parte dintr-o grupare de proxeneţi români şi albanezi, racolând tinere şi obligându-le să se prostitueze pe străzile din Bergamo.

Fetele erau silite să plătească taxe de protecţie, gorjeanul Drăghici fiind cel desemnat să colecteze banii. Reţeaua era activă de mai bine de trei ani, bărbatul fugind şi ascunzându-se de carabinieri în Germania, unde a fost localizat.

Din iunie 2019, pe numele cărbuneşteanului figurează un mandat de arestare europeană pentru săvârșirea infracțiunilor de exploatare, sprijin și incitare la prostituție. El este acuzat că „începând din luna decembrie 2015 și până în prezent, a participat la un grup infracțional care avea scopul de a comite infracțiuni legate de recrutarea, determinarea, exploatarea și favorizarea activităților de proxenetism, infracțiunile fiind comise în Bergamo și în provincie”, după cum se arată în dosarul cauzei.

Gorjeanul a fost de acord cu predarea sa către autoritățile judiciare italiene și a declarat că nu dorește să execute o eventuală pedeapsă în România. „Dispune arestarea persoanei solicitate, în vederea predării, pe o perioadă de 30 de zile, respectiv de la 19.08.2019 la 17.09.2019, inclusiv”, au decis magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

„Ţapu” a mai fost reţinut în 2014 şi predat autorităţilor italiene, tot pentru fapte similare. De data aceasta, tânărul din Cărbuneşti riscă până la 12 ani de închisoare.

Vizualizări: 4,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: