Pustai: „Vreau să retrăiesc Europa League cu Pandurii !”

Pustai a prins curaj după începutul perfect cu Pandurii. Profesorul de matematică vrea să repete cu echipa din Tg-Jiu, parcursul reuşit cu Gaz Metan Mediaş în Europa League în urmă cu 2 sezoane. Pentru asta însă, Nistor şi compania trebuie să treacă peste cele 14 hopuri rămase până la finele sezonului.

Victoria cu Ceahlăul nu poate aduce prea multă euforie în tabăra pandurilor. Gorjenii au primit două zile libere de la Pustai după victoria din Moldova, dar de azi revin la treabă ca să pregătească derby-ul de Europa League cu Vaslui.

Senzaţiile tari sunt în Europa !

Pandurii prind aripi după victoria de la Piatra Neamţ. Golul lui Matulevicius le-a adus gorjenilor primul succes oficial din era Pustai în urma unui joc destul de consistent. Targetul profesorului de matematică Pustai e foarte clar. Mai vrea încă 24 de puncte din următoarele 14 meciuri pentru a spera la o calificare istorică în Europa. Practic acesta e şi motivul pentru care Pustai a plecat de la Mediaş. Vrea să antreneze din nou în Europa League, la fel cum a făcut-o în perioada Gaz Metan, atunci când a ajuns foarte aproape de faza grupelor. Medieşenii au reuşit atunci o calificare de răsunet în faţa nemţilor de la Mainz, dar au fost eliminaţi din competiţie de Austria Viena. Antrenorul de 48 de ani a profitat acum de victoria de la Piatra Neamţ pentru a scoate din nou în evidenţă obiectivul său la Pandurii. „Cam pe asta s-a bazat şi decizia mea de a pleca de la Mediaş, de a pleca spre o nouă provocare. Visul oricărui antrenor este să participe în Europa. A fost frumos, am trăit clipe frumoase la Mediaş. Acum sunt la Pandurii şi îmi doresc să retrăiesc Europa League”, a spus Pustai după victoria de la Piatra Neamţ.

55 – de puncte a acumulat Gaz Metan Mediaş în sezonul în care s-a calificat în Europa League. Ardelenii au terminat atunci pe locul 7 şi au profitat de retrogradarea celor de la Timişoara

38 – de puncte au pandurii după 20 de etape iar Pustai vrea să ajungă până la final la cota 62. În acest sezon doar primele 3 clasate au garantat locul de Europa

„Sunt echipe foarte bune angrenate în această luptă pentru podium, pentru cupele europene. Mai sunt 14 meciuri şi trebuie să le tratăm pe toate, foarte, foarte serios, cu picioarele pe pământ. Am obţinut doar o victorie, contează mereu meciul care urmează. Şi meciul care urmează este unul foarte important”.

Cristi Pustai

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: