Rada redivivus! Fundaşul a revenit ca titular după un an de pauză!

Ignorat în tur de Grigoraş, Ionuţ Rada a revenit ca titular la primul meci cu Pustai pe bancă. Şi conjunctura i-a fost favorabilă fundaşului de 23 de ani. Şi asta după ce cipriotul Paraskevas a avut probleme cu transferul de la U Cluj iar Rada i-a luat locul în primul 11. Nu demult, şeful Condescu îl vedea pe Rada drept înlocuitorul perfect al lui Chiricheş.

Reporter: Ionuţ cum te-ai simţit la primul meci ca titular în acest sezon ?

Ionuţ Rada: Aveam dorinţă să joc din nou. A fost o perioadă în care n-am jucat, asta a fost decizia domnului profesor de atunci (n.r. Grigoraş). În schimb eu m-am pregătit în continuare, mi-am aşteptat şansa iar aceasta a apărut la Piatra Neamţ. Sunt bucuros că am luat cele 3 puncte prin prisma terenului greu şi al adversarului incomod. A fost un joc frumos, reuşit şi asta e cel mai important.

Rep: Cum sună o calificare în cupele europene, e un vis ?

I.R.: Cupele europene sunt un vis pentru orice tânăr fotbalist şi pentru toţi colegii mei la fel. Cu multă muncă şi trudă se poate îndeplini acest obiectiv, ne luptăm cu echipe foarte bune şi cu jucători foarte valoroşi, dar sperăm să atingem obiectivul.

Rep: Care crezi tu că sunt principalele rivale ale pandurilor?

I.R.: Sunt mai mult echipe cu care ne batem. Astra, Vaslui care chiar dacă nu a câştigat aseară (n.r. luni) cu doi oameni în plus, are jucători foarte valoroşi, CFR Cluj. Mai sunt 14 etape, orice se poate întâmpla, dacă legi 2-3 victorii poţi să urci în clasament sau dacă pierzi, Doamne fereşte, câteva jocuri poţi să te desprinzi de locurile de podium sau chiar de primele 4-5 locuri.

Rep: Pe Dinamo şi Rapid le excluzi din calcule?

I.R.: Şi Dinamo şi Rapid rămân adversare pentru noi, de ce nu? Sunt două echipe titrate, aflate acum într-un moment mai delicat. Dar am văzut Rapidul că a câştigat la Iaşi, chiar dacă nu a jucat concludent. Şi Dinamo a câştigat...sunt echipe care nu trebuie lăsate de izbelişte, două echipe titrate care oricând pot lega 2-3 victorii şi pot ajunge acolo sus pentru că nu e diferenţă mare de puncte.

Rep: Crezi că ţi-ai câştigat locul de titular după meciul de la Piatra Neamţ?

I.R.: Normal că nu mi-am câştigat locul de titular. Asta decide antrenorul iar datoria mea e să muncesc în continuare, să dau totul la fiecare antrenament, să dau ce am mai bun ca să-mi ajut echipa. Toată lumea spune că echipa câştigătoare nu se schimbă, dar contează foarte mult şi cum te pregăteşti în săptămâna premergătoare următorului joc.

Rep: Visezi pe viitor şi la echipa naţională ?

I.R.: Acuma e greu să ajung la echipa naţională. Dar e visul meu, de ce să nu ajung? Am fost la tineret, am făcut multe antrenamente în paralel cu selecţionata mare. Cred că e visul oricărui român să joace pentru echipa naţională. Prin multă muncă şi rezultate obţinute cu echipa de club, pot să sper.

Rep: La multe cluburi din ţară sunt probleme financiare, voi cum staţi cu salariile, primele?

I.R.: La noi chiar e o situaţie bună, favorabilă, e linişte. Am văzut că la multe echipe sunt probleme, e o situaţie mai dificilă în ţară şi nu numai. În schimb la noi chiar dacă sunt probleme, se rezolvă cu timpul şi toată lumea e mulţumită. Avem nişte conducători capabili să ne motiveze şi să ne ţină foarte bine pregătiţi psihic, ca să zic aşa.

0 – minute a prins Rada în primele 19 etape din acest sezon

9 – luni au trecut de la ultimul meci al lui Rada la Pandurii, eşecul de la Chiajna (1-3). Fundaşul care va împlini 23 de ani pe 16 martie e evaluat la 400 de mii de euro

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: