Rada, viitorul Chiricheş la Pandurii

Pandurii i-au găsit înlocuitor lui Chiricheş, care va pleca din iarnă, chiar în propria curte. Ionuţ Rada, un produs sută la sută al centrului de copii şi juniori al pandurilor, are 21 de ani, e titular în naţionala de tineret a lui Săndoi şi e gata să calce pe urmele fotbalistului ajuns om de bază pentru România lui Piţurcă.

Un lucru e clar. Fără Chiricheş e deranj mare în apărarea pandurilor. Am văzut asta şi în ultimul meci de la Târgu Mureş, unde cuplul Viera Cardoso nu s-a descurcat deloc grozav şi Pandurii a încasat 3 goluri. Chiricheş e acum accidentat iar Grigoraş are şansa să încerce mai multe variante de înlocuire a fundaşului care în iarnă va ajunge la Steaua pentru 700 de mii de euro.

Greu fără Chiricheş

Vlad Chiricheş a avut o ascensiune fulminantă în ultimul an. A venit la Târgu Jiu ca un tânăr promiţător de la Curtea de Argeş şi a ajuns om de bază la Pandurii şi titular în echipa naţională. Steaua s-a mişcat repede şi l-a transferat pentru 700 de mii de euro iar mutarea se va face în iarnă. Faptul că apărarea pandurilor a devenit dependentă de prezenţa lui Chiricheş s-a văzut limpede şi în jocul de la Târgu Mureş unde gorjenii au încasat 3 goluri, record negativ pentru echipa lui Grigoraş. Înainte de acest joc, Chiricheş care se accidentase contra Astrei, a încercat să forţeze pentru a intra pe teren dar durerile de la gleznă au fost prea mari. Imediat gorjenii au pus la îndoiala diagnosticul pus la Târgu Jiu, acela de contuzie, şi l-au dus pe Vlad la doctorul naţionalei. „L-am dus la doctorul Lăcătuşu la Târgu Jiu dar simţind în continuare dureri şi înţepături am luat decizia să-l ducem la doctorul Pompiliu Popescu la Bucureşti iar dânsul ne-a comunicat că e cu totul altceva. Are o dezlipire de membrană la gleznă şi i-a fost imobilizat piciorul pentru 10 zile. Din păcate va fi greu pentru el, dar trebuie să ne obişnuim pentru că din iarnă, Chiricheş va ajunge la Steaua. Cu siguranţă stafful tehnic va găsi soluţii”, crede preşedintele executiv Eugen Pârvulescu.

Pandurii au înlocuitor în propria curte

Pandurii îl pot înlocui pe Chiricheş cu un jucător crescut chiar la Tg Jiu. Ionuţ Rada e mai tânăr decât Chiricheş cu 6 luni şi a fost titularizat deja de câteva ori de Grigoraş. Momentan Grig preferă să meargă pe mâna mai experimentaţilor Viera şi Cardoso în apărare dar situaţia s-ar putea schimba din iarnă. Rada a impresionat în jocurile naţionalei de tineret, acolo unde a fost chemat din nou de Săndoi pentru duelul cu Franţa de pe 11 octombrie de la Piatra Neamţ. Alături de Rada, Săndoi i-a mai luat de la Pandurii şi pe Pleaşcă şi Maxim. „E un motiv de mândrie, onoare pentru clubul nostru să avem 3 jucători acolo. Cel puţin la Ionuţ Rada nu cred că mai există dubii, şi-a câştigat locul de titular de drept, a evoluat bine până acum. Din discuţia purtată cu Emil Săndoi, era foarte mulţumit de el. Sper ca şi Marian Pleaşcă şi Alex Maxim, care sunt debutanţi, să joace. Din păcate, portarul Lazar şi Brata n-au mai fost chemaţi pentru că nu au mai evoluat la echipa de club”, spune Pârvulescu.

„Ne pare rău pentru accidentarea lui Chiricheş. Dacă Vlad era apt cu siguranţă făcea parte din lotul lui Victor Piţurcă”

Eugen Pârvulescu, preşedinte executiv Pandurii

„Din păcate, Chiricheş s-a accidentat destul de grav şi nu-şi poate continua ascensiunea la echipa naţională. Cu Franţa a jucat excepţional”

Victor Piţurcă, selecţioner România

RECUPERARE

Încă 8 zile trebuie să mai stea Chiricheş cu piciorul în ghips. Va rata sigur meciul cu Gaz Metan Mediaş şi are şanse mici să reintre contra celor de la U Cluj (21 octombrie). Partida cu Sportul de pe 29 octombrie e cea mai probabilă pentru revenirea fundaşului de aproape 22 de ani.

JOC

180 de minute a evoluat Rada în 2 meciuri pentru naţionala de tineret, în partidele din septembrie cu Kazahstan şi Letonia, contând pentru preliminariile EURO 2013

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: