Rânca rămâne blocată de încăpăţânarea aleşilor locali

Trei proiecte de milioane de euro, telescaunul, alimentarea cu apă şi canalizarea de la Rânca, nu pot fi recepţionate pentru că aleşii locali din Baia de Fier şi Novaci nu se înţeleg cu privire la graniţele comunei. Cele două localităţi îşi dispută câteva sute de hectare în zona Rânca, astfel că au apărut probleme în administrarea proiectelor comune. Consiliul Judeţean Gorj a dat termen celor două localităţi ziua de 25 iulie pentru a cădea la pace, ceea ce nu s-a întâmplat.

Problema de la Rânca nu va fi rezolvată nici astăzi, termenul primit de primari de la preşedintele Consiliului Judeţean să ia o decizie! Primarii au pasat problema consiliilor locale, dar nici acestea nu au făcut nimic. „S-au întâlnit consilierii locali, dar nu s-a luat nicio hotărâre. Cred că va lua Consiliul Judeţean o decizie şi ne vom întâlni din nou, la un alt termen”, a declarat ieri Pantelimon Todea, primarul din Novaci. „O să ne întâlnim luni. Eu o să mă prezint la Consiliul Judeţean, astăzi fiind termenul stabilit şi vom discuta pentru a vedea ce facem”, a spus la rândul lui Constantin Mihuţescu, primarul din Baia de Fier.

Salvamont refuză să preia telescaunul

Consilierii judeţeni s-au deplasat la începutul acestei luni la Rânca, unde au încercat să convingă aleşii locali de la Novaci şi Baia de Fier să colaboreze în ceea ce priveşte recepţionarea unor investiţii de maximă importanţă pentru zonă. La acea vreme, Constantin Mihuţescu, primarul din Baia de Fier, a spus clar că Novaci trebuie să recunoască graniţele aşa cum arată documente de arhivă pe care le deţine. Numai că şi cei de la Novaci au alte documente, astfel că nu cedează.

O soluţie propusă de Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a fost preluarea telescaunului de către Serviciul Salvamont. Şeful acestui serviciu, Sabin Cornoiu, refuză însă, pe motiv că ar fi o incompatibilitate, atâta vreme cât Salvamont are atribuţii de sancţionare a administratorilor de domenii schiabile.

Soluţie politică

Consilierul judeţean Ionel Manţog a spus că soluţia pentru zona Rânca nu poate fi decât una politică. Propunerea a fost agreată şi de consilierul judeţean liberal Gheorghe Orzan: „Cred că atât PNL, cât şi PSD sau PDL trebuie să îşi convingă consilierii să găsească şi să voteze o soluţie. Dacă nu sunt în stare, să li se retragă sprijinul politic şi să vină alţii”.

Rămâne de văzut dacă Ion Călinoiu are un as în mânecă pentru rezolvarea problemei sau vom asista în următorii ani cum se ruinează investiţii de milioane de euro, care nu pot fi puse în funcţiune.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: