Raportul Curţii de Conturi, un nou conflict între Fugaru şi Mazilu

Consilierul local Ion Fugaru a prezentat, ieri, în conferinţa săptămânală a PD-L Gorj, raportul Curţii de Conturi făcut după controlul din februarie-martie 2013. Raportul se referă la mai multe plăţi nelegale, plăţi pentru lucrări neexecutate, etc. Primarul Mihai Mazilu s-a enervat când a auzit numele lui Fugaru, dar a menţionat că a contestat rezultatul raportului. „Nu vă luaţi după guri căscate, spune numai neadevăruri”, a spus primarul Mazilu.

Consilierul Ion Fugaru spune că oraşul Târgu Cărbuneşti este „muribund“ din punct de vedere economic. Nu de aceeaşi părere este primarul Mazilu care spune că în oraşul său sunt investiţii de 70 de milioane de euro.

Fugaru a prezentat ieri raportul Curţii de Conturi, după un control făcut la începutul anului. „În februarie-martie s-au constatat abateri deosebit grave cu privire la cheltuirea banului public Lucrări plătite, dar în realitate nu au fost executate, toate fără avize, după bunul plac al primarului“, spune Fugaru.

Raportul Curţii de conturi vorbeşte despre abateri de la legalitate şi plăţi nelegale de 85.304 lei, lucrări în valoare de 2.389 de lei plătite, dar neexecutate, precum şi alte plăţi de acest tip.

Consilierul a mai amintit şi despre o bucată de drum ce va fi reabilitată cu 32 de miliarde. Primarul din Cărbuneşti, Mihai Mazilu, spune că Fugaru minte şi ne-a invitat la faţa locului. „Pentru un km de drum, 800 de m de fapt, în şedinţa de joia trecută, s-a aprobat 32 de miliarde pentru reabilitarea acestei străzi, nu prevede că trebuie să sapi, să faci infrastructura, prevede numai partea carosabilă, curăţirea suprafeţei, start de 4 cm şi un strat de uzură a 4 km, şanţuri de evacuare a apelor pluviale. 32 de miliarde vechi băgate într-o stradă la care mâine poimâine va trebui să fac canalizare, să bagi apă curentă şi o dărâmi din nou“, a declarat Fugaru.

Concluziile raportului, contestate

În raportul contestat deja de Mazilu se arată că la lucrarea de reabilitare a copertinei de la piaţa din oraş au fost multe nereguli. Valoarea contractului a fost majorată cu 4.089 de lei ca urmare a calculării eronate a TVA. De asemenea, din verificările în teren s-a constatat că şapte devize au fost plătite, dar nu au fost executate.

Mai mult, lucrările de pe strada Pieţei au fost împărţite între doi agenţi economici, contracte totale de 152.065 de lei, peste pragul stabilit de lege pentru încredinţările directe. Între cele două firme au fost diferenţe de preţ la mixtura asfaltică ceea ce a dus la o plată necuvenită de 12.111 lei.

Pentru remedierea situaţiile constatate Curtea de Conturi a dat mai multe termene, în iulie şi august, dar primăria a contestat raportul. „Am contestat, este dreptul meu pentru că am documente pentru a arăta că bani au fost cheltuişi cum trebuie. Nu vă luaţi după guri căscate, spune numai neadevăruri. Din gură pot să spun şi eu că-s rudă cu Obama şi Osmana, dar dacă nu ai acte, nu ai cum să dovedeşti“, spune primarul Mihai Mazilu.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: