Război între farmacişti şi Casa Judeţeană de Sănătate Gorj

Farmaciştii din Gorj au ajuns în pragul disperării din cauza atitudinii reprezentaţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Farmaciştii au primit ieri un mail prin care au fost anunţaţi că au la dispoziţie numai două zile pentru a-şi depune actele necesare în vederea încheierii contractului pentru eliberarea medicamentelor prin programele naţionale. Ca şi cum asta nu ar fi fost suficient, ei trebuie să achite în premieră şi o taxă de 1000 de lei pentru că le vor fi evaluate farmaciile.

Farmaciştii din Gorj se gândesc serios să nu mai încheie contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj. „Este inadmisibil ce se întâmplă. Ne trimit mail ca în termen de două zile să depunem documentaţia pentru a intra în relaţii contractuale cu casa pe programele naţionale. Avem atâtea documente de anexat la dosar. Am impresia că ne umilesc şi-şi bat joc de noi”, a declarat Ileana Dumitrescu, preşedinta Colegiului Farmaciştilor.

Mai mult decât atât, farmaciştii trebuie să achite şi o taxă de 1.000 de lei pentru evaluarea farmaciilor şi a personalului, evaluare făcută de angajaţii  Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. „După ce ne-au întârziat cu decontarea medicamentelor gratuite şi compensate, acum vor bani. Adică ei sunt datori la noi şi pretind bani de la farmacişti. Până anul acesta nu s-a mai pomenit aşa ceva. Mai nou vin să evalueze farmaciile şi personalul, iar noi să le plătim o taxă de 1.000 de lei pentru asta şi să anexăm chitanţa la dosar”, susţine Ileana Dumitrescu.

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj spune că farmaciştii nu sunt obligaţi să încheie contracte. „Acum se fac contractări pentru eliberarea medicamentelor pin programele naţionale. Dacă farmaciştii depun documentaţia şi semnează contractele pot elibera astfel de medicamente dacă nu semnează, nu eliberează. Este simplu. Cât despre taxa de 1.000 de lei se plăteşte pentru evaluarea farmaciilor, evaluare care este valabilă doi ani. Asta este legea şi trebuie respectată”, a declarat Gheorghe Cocină.

Fiecare farmacist decide dacă va mai intra în relaţii contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate sau nu.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: