Recensământul agricol, aproape de final

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj au anunţat ieri că pregătirile pentru recensământul agricol sunt pe terminate, asta după ce s-a încheiat deja activitatea de sectorizare. Glogova este singura localitate care nu a depus încă planul de situaţie la oficiile de cadastru.

Recensământul General Agricol a trecut în judeţul Gorj la următoarea etapă şi anume aceea de a selecta, recruta şi instrui personalul de recensământ format din 70 de coordonatori, 109 recenzori şefi aferenţi secţiilor, 667 de recenzori aferenţi sectoarelor, asta după ce activitatea de sectorizare s-a încheiat. „La nivelul judeţului Gorj a rezultat iniţial un număr de 662 de sectoare şi 109 secţii. Numărul total de sectoare de rezervă este de 33. În urma solicitărilor trimise la Secretariatul Tehnic judeţean au fost alocate suplimentar opt sectoare pentru localităţile Căpreni, Dăneşti, Ioneşti, Leleşti, Padeş, Peştişani. Plopşoru şi Samarineşti”, a declarat Gheorghe Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj.

Chiar dacă pregătirile sunt pe sfârşite, în judeţul Gorj nu a fost rezolvată încă problema spaţiilor şi mijloacelor de comunicaţie necesare pentru buna desfăşurare a activităţilor de efectuare a Recensământului General Agricol. „Acum urmează să se facă recrutarea după care vom întocmi formularele S2 şi S4 şi le vom trimite la primării la sfârşitul lunii octombrie. Instituţiile prefecţilor, consiliile judeţene precum şi primăriile comunale, orăşeneşti, municipale asigură condiţiile tehnico-materiale necesare bunei desfăşurări a activităţilor de pregătire, organizare şi efectuare a recensământului general agricol”, a adăugat Gheorghe Popescu.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: