Restanţierii de la UCB, aşteptaţi să-şi dea licenţa astăzi

Studenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu care nu s-au prezentat să susţină examenul de licenţă sau au picat la examenele sesiunii din iunie anul trecut, mai au astăzi o şansă să obţină diploma mult aşteptată. Ieri, studenţii au susţinut probe scrise la cinci materii şi astăzi îşi prezintă lucrarea de licenţă.

Un număr de 63 de studenţi dintre care nouă masteranzi vor susţine astăzi examenul de licenţă, respectiv de disertaţie, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice. Cei 54 de studenţi fac parte din rândul celor care au picat sau nu s-au prezentat la sesiunea din iunie precum şi din cei care au promovat examenele în luna septembrie a anului trecut. „În cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice sunt patru specializări însă sunt specializări care nu au niciun student înscris pentru examenul de licenţă. Se vor prezenta sigur 63 de studenţi dintre care 9 sunt la master, ei şi-au achitat deja taxele de înscriere însă sunt şi foarte mulţi care nu s-au prezentat nici în sesiunea asta pentru susţinerea examenului de licenţă”, a declarat Liviu Neamţu, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi”.

Comisiile care îi vor evalua pe studenţi sunt formate din cinci membrii, toţi profesori din cadrul universităţii. Fiecare specializare va avea comisie proprie cu excepţia specializărilor „Finanţe-Bănci” şi „Contabilitate” care au aceeaşi comisie. „Fiecare comisie va fi constituită din cinci membrii printre care preşedintele comisiei, secretarul comisiei şi trei profesori, conferenţiari şi lectori. Toţi sunt din cadrul universităţii, nu avem profesori din afară”, a mai precizat Liviu Neamţu.

Pentru a-şi putea lua diploma de licenţă, studenţii, atât cei de la zi cât şi cei de la învăţământ la distanţă, au de înfruntat două probe: una de cunoştinţe fundamentale şi cunoştinţe de specialitate, pe care au susţinut-o ieri tot în cadrul facultăţii şi cea de-a doua probă cea a susţinerii propriu zise a lucrării de licenţă în faţa comisiei. „Este o prezenţă bună la această sesiune având în vedere că sunt cazuri în care se prezintă foarte târziu, trec ani până să se prezinte să susţină examenul de care depinde diploma lor de licenţă”, a declarat Liviu Neamţu.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: