Reţinut pentru că a condus beat şi fără permis, o maşină furată

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au emis ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore, pe numele unui bărbat din comuna Godineşti, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de furt de auto, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În dimineaţa zilei de 10 iunie, în jurul orei 06:00, în timp ce acţionau pe DN 67 – Drăgoieni, poliţiştii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia a fost identificat P.C., de 32 ani, din comuna Godineşti, judeţul Gorj.

Observând că bărbatul prezenta halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest şi au constatat că acesta avea o concentraţie de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, P.C. a fost invitat la sediul poliţiei pentru audieri. Pe parcursul cercetărilor s-a mai stabilit că acesta se afla în perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi că autoturismul, la volanul căruia fusese depistat în trafic, autoturism ce aparţine unei societăţi comerciale, a fost luat de către suspect, fără a avea consimţământul reprezentanţilor firmei.

Având în vedere probatoriul administrat, poliţiştii au emis pe numele suspectului ordonanţă de reţinere şi l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi, 11 iunie a.c., să îl prezinte cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a suspectului.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: