Reţinut pentru posesie de arme

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Gorj au emis ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore pe numele unui târgujian, de 45 de ani, suspectat că nu a respectat legislaţia privind regimul armelor şi al muniţiilor.

Deşi s-a sustras urmăririi penale, în cursul zilei de 8 mai a.c., în jurul orelor 13:30, poliţiştii l-au depistat în municipiului Târgu-Jiu, pe suspectul B.M., de 45 de ani, din municipiu, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept. Tot cu această ocazie, a fost găsită şi arma folosită de către suspect la comiterea faptelor, aceasta fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Din probatoriul administrat până în prezent, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au stabilit că suspectul B.M., în data de 3 mai a.c., în jurul orei 05:30, aflându-se într-un bar amplasat în cartierul Obreja, a avut o altercaţie cu M.C., de 37 ani, din municipiul Târgu-Jiu. În aceste împrejurări, suspectul, care nu era autorizat pentru a deţine, purta, folosi arme şi muniţii letale sau neletale, a făcut uz de o armă letală de tir sportiv cu glonţ (pistol), în urma căruia M.C. a suferit două plăgi la nivelul coapsei drepte şi umărului drept. Pe parcursul cercetărilor, M.C. nu a vrut să formuleze plângere penală împotriva suspectului B.M., pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Poliţiştii l-au condus pe suspect la sediul I.P.J. Gorj, ulterior, urmare a probatoriului administrat, dispunând reţinerea acestuia, pe bază de ordonanţă pe timp de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, faptă prevăzută de art. 279 din Codul penal şi uz de armă letală fără drept, faptă prevăzută de art. 133 din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor.

Suspectul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca în data de 9 mai 2012, să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Poliţiştii continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a suspectului.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: