Reţinuţi pentru furt dintr-o carieră minieră

Doi tineri cu vârste de 21, respectiv 24 de ani, din Rovinari, au ajuns duminică în spatele gratiilor, fiind cercetaţi pentru furt. Cei doi sunt acuzaţi că au sustras câteva şine de cale ferată, care cântăreau mai bine de o jumătate de tonă, de la o bandă transportoare de cărbune dezafectată a unei unităţi miniere din cadrul CE Oltenia.

Cei doi tineri reţinuţi au fost prinşi de jandarmi în timp ce sustrăgeau subansambluri metalice cu o căruţă. Cel mai probabil şinele urmau să fie valorificate la un centru de colectare a fierului vechi. "Duminică, 13 septembrie a.c., în jurul orelor 14, un echipaj de jandarmi din cadrul Grupei Supraveghere Ordine Publică Rovinari, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localității Rovinari, în zona unei unităţi miniere, în scopul prevenirii și combaterii furturilor de subansambluri metalice, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că trei persoane de sex masculin transportau cu ajutorul unei căruţe trase de un cal 4 şine de cale ferată cu dimensiuni cuprinse între 3,26 m şi 3,66m, care erau sustrase din perimetrul unei unități miniere", se arată în comunicatul Inspectoratului Județean de Jandarmi(IJJ) Gorj.

Subansamblurile metalice au fost cântărite şi aveau o greutate de aproximativ 645 kg. Acestea au fost lăsate în custodia unui reprezentant al unităţii miniere.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: