Rezultatul simulărilor: Dacă ar da bacul acum, elevii ar lua note mici

Elevii gorjeni aflați în ultimul an de liceu au susținut simulări pentru examenul de bacalaureat. Rezultatele au demonstrat că înainte cu câteva luni de bacalaureat elevii mai au mult de recuperat, mai ales la matematică și biologie, unde notele au lăsat de dorit.

Inspectorul general, Justin Paralescu, spune că aceste simulări au un rol pozitiv. ”Simulările au un rol pozitiv dacă se desfășoară serios pentru că măsoară nivelul de pregătire al elevilor la ora actuală, dar am și unele rețineri, în sensul că se poate crea o falsă impresie că ar fi pregătiți sau ar putea fi descurajați”, a spus acesta.

Rezultate slabe

În urma simulărilor pentru examenul de bacalaureat rezultatele nu au fost tocmai bune, deși mai sunt doar câteva luni până la examen. La Colegiul Tehnic Nr. 2 din Târgu Jiu au susținut simularea pentru examenul de bacalaureat aproximativ 180 de elevi. Simulările au fost susținute cu acordul părinților. ”Ei consideră că știu, dar în momentul în care se află în fața subiectelor... Rezultate mai bune am avut la matematică și limba română și mai slabe la biologie, unde nu au știut să facă subiectele de sinteză. Ei consideră însă că mai au timp pentru a studia la biologie”, spune Codruța Bâzocu, director adjunct în cadrul liceului. Subiectele au fost realizate în conformitate cu modelele pentru examenul de bacalaureat, iar elevii au fost repartizați în sălile de clase exact ca în ziua examenului. ”Ideea este că noi nu vrem să îi demoralizăm, că să insistăm asupra punctelor slabe”, mai menționează Codruța Bâzocu.

Simulare pentru examenul de bacalaureat a avut loc și la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu. Nici aici rezultatele nu sunt îmbucurătoare, mai ales la matematică, deși elevii au avut parte de pregătire intensă în cadrul liceului. După centralizarea rezultatelor a reieșit că promovarea la matematică a fost sub 40%, iar la română peste 70%. ”Dacă la română profesorii spuneau că s-au prezentat mai bine decât la toate simulările, la matematică lucrurile nu au stat foarte bine, asta în condițiile în care ei au beneficiat de pregătiri suplimentare și în vacanță. Rezultatele la simulare nu ne liniștesc și nici nu ne lasă să ne culcăm pe o ureche”, explică Marius Buzera, directorul instituției de învățământ.

EXAMEN

La nivelul județului Gorj vor susține bacalaureatul aproximativ 5585 absolvenți de liceu, în acest sens fiind organizate 17 centre de examen. Lucrările candidaților vor fi verificate la fel ca anul trecut la Școala Generală ”Pompiliu Marcea”, la Școala Generală ”Constantin Săvoiu” și la Școala Generală ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: