RIP PNL

Previziunea pe care am făcut-o în această rubrică acum câteva săptămâni a început să se adeverească. Nici nu s-a terminat bine anul și proiectul USL stă și el să se termine. Marea alianță a scăzut sub 50% în sondaje și cei doi Lolek și Bolek care o conduc se pregătesc să fie pedepsiți exemplar de adevăratul lider al formațiunii, Ion Iliescu. Combinată cu rămânerea în funcție a lui Băsescu (care va invoca, evident, tot felul de bazaconii și va inaugura, în 2012, guvernul Boc 6, sau cât naibii ar mai fi), scăderea sub pragul majorității este pentru useliști sinucidere. Mai ales pentru unii dintre ei.

Prin ”unii dintre ei” înțelegând PNL-ul. Într-o perioadă tulbure (2009) în care părea să se fi atins un vârf al nemulțumirii generale la adresa principalelor partide politice (PDL și PSD) și, în mod neașteptat, un al treilea candidat (Crin Antonescu) aproape că a ajuns în finala pe care, altfel, în locul lui Geoană, ar fi câștigat-o fluierând, PNL-ul avea o șansă mare. Șansa ca, în ciuda faptului că nu avea nici mașinăria de partid, nici pe aia de presă (cu excepția câtorva publicații cu pretenții vagi de neutralitate care-i simpatizau), să devină un partid puternic. Partidul puternic care era odată. Liderul părea bun. Dumnezeu și unii prieteni știu că pe mine m-a păcălit să-l votez în primul tur. Mă refer, desigur, la Crin Antonescu. Niciodată n-a părut foarte plin de substanță, dar per total era un vorbitor bun și părea bine intenționat. Și taman atunci Crin și-a dat foc la valiză și s-a aliat cu Dracul. Ca să treacă puntea? Mai degrabă ca să fie pe punte atunci când aceasta se prăbușește.

Când te face Iliescu ”Prostănac”, ca pe Geoană, devii simpatic prin antiteza cu autorul poreclei. Păi, dacă a zis Iliescu, înseamnă nu poate fi atât de rău, nu? În schimb, când cel mai de marcă membru al propriului tău partid, intelectual de renume și istoric apreciat, te face direct „prost”, nu prea mai ai portițe de scăpare. Referindu-se la Crin Antonescu, istoricul Neagu Djuvara (incredibil de citov la cei 95 de ani) a citat, într-un interviu televizat, vorba din popor cu prostul care nu e prost destul dacă nu e și fudul. Apoi și-a motivat retragerea din PNL prin alianța monstruoasă cu partidul ”criminalului” Ion Iliescu, pe plan politic, și cu televiziunea ”escrocului” Voiculescu, pe plan mediatic. A doua zi a fost sunat chiar de ”escroc” și amenințat cu procese care-l vor face să-și petreacă în tribunale restul vieții. Bietul bătrân a cedat și-a dat înapoi, cu scuze. Scuzele pot fi adresate, dar cuvintele rămân. Criminalul și Escrocul îl vor omorî politic pe Prost. Crin Antonescu știe și el că e într-un tren care se îndreaptă către o prăpastie și nu mai poate fi oprit. Dacă podul peste prăpastie rezistă, mai vedem cine conduce trenul și ulterior, din 2014 adică. Dacă se rupe, PSD-ul se va agăța de marginile muntelui și PNL-ul în frunte cu martirul Antonescu se vor prăbuși în hăul anonimatului.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: