Riscă închisoare pentru că nu a depus armele

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat de 55 ani nu a depus la un armurier autorizat două arme neletale de tir sportive cu aer comprimat înscrise în permis, în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.

Persoana în cauză avea obligaţia de a se prezenta la structura de poliţie competentă, cu cele două arme neletale de tir sportiv cu aer comprimat şi documentele necesare pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă, care se realizează la o perioadă de 5 ani.

Deoarece, nu s-a conformat acestei obligaţii, iar după expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, nu a depus, în termen de 10 zile, arma şi muniţia la un armurier autorizat, poliţiştii s-au autosesizat cu privire la faptul că gorjeanul nu a respectat regimul armelor şi muniţiilor. Armele de tir sportiv deţinute, fără drept, au fost ridicate de poliţişti, până la finalizarea cercetărilor.

În prezent, poliţiştii îl cercetează pe suspect sub aspectul comiterii infracţiunii de nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, faptă pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: