Roşca: SMEO foloseşte „masa caldă” pentru a atrage membri la Motru

Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) încearcă să intre în zona Motru propunând înlocuirea mesei calde cu tichete de masă. Gabriel Căldăruşe a declarat presei că va propune administraţiei această variantă, după ce a primit multe solicitări de la salariaţii din bazinul Motru. Reacţia sindicaliştilor de la Roşiuţa şi Lupoaia nu a întârziat să apară. Nelu Roşca şi Nicolae Bădiţa spun că dorinţa salariaţilor a fost aceea de a primi masă caldă, lucru reieşit chiar din referendumul organizat la nivelul carierelor la finele anului trecut. Cei doi sindicalişti au fost acizi în declaraţii, numindu-i pe cei de la SMEO "corcoduşari" şi "trompetişti".

Masa caldă a salariaţilor CE Oltenia a fost tot timpul un subiect sensibil, iar cei de la SMEO cunosc acest aspect şi încearcă acum să intre şi pe zona Motru, reactivând discuţiile pe această temă. SMEO nu are pe zona Motru membri, spun liderii de sindicat zonali, care s-au arătat deranjaţi de faptul că aceştia au readus în discuţie subiectul legat de masa caldă, în condiţiile în care salariaţii beneficiază de această facilitate prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă (CCM), tocmai pentru că asta a fost decizia lor după referendumul organizat în carierele Lupoaia şi Roşiuţa. "Nu ştiu ce şedinţă au avut ei de au discutat acest aspect, pentru că ei au 6 membri la Lupoaia. Evidenţele de la complex spun treaba asta. Noi am avut un referendum înaintea începerii negocierilor pentru CCM, majoritatea a decis masă caldă, rezultatele le-am depus la companie şi s-a procedat în consecinţă. Au scos în media subiectul acesta pentru a mai face nişte scandaluri, pentru a mai ieşi în evidenţă. Acest individ trompetă a administraţiei, Căldăruşe, încearcă să se erijeze în reprezentantul salariaţilor, dar pentru puţin timp va putea să mai vorbească în numele lor. Ştim că vrea un post de director. Aşa am auzit, că are pretenţii să ajungă director în companie. Cred că e o petardă asta, o fumigenă, se ştie că în Motru au avut condiţii foarte bune pentru servirea mesei calde", a declarat Nicolae Bădiţa, liderul salariaţilor de la cariera Lupoaia.

Roşca: Îi aştept să facă mişcări şi îi voi aştepta unde trebuie

Liderul sindical de la cariera Roşiuţa, Nelu Roşca, le-a transmis celor de la SMEO să studieze istoria mesei calde. "Ăştia fac multe în ultima perioadă. La Roşiuţa nu au niciun membru. La cariera Roşiuţa s-a făcut un referendum unde 88% din salariaţi au optat pentru masa caldă, în CCM avem reglementat acest lucru, iar pentru modificare e nevoie de act adiţional. Nu vreau să mă cobor la mizeriile ăstora. Îi aştept să facă mişcări şi îi voi aştepta unde trebuie. Am acţiuni cu Dan Pârvulescu, cu lideri de sindicat care se mai luptă pentru membri, nu cu făcăturile astea. Ar fi de netitrat să îi titrezi pe corcoduşarii ăştia. Sunt nişte corcoduşi. Sunt ţuică de mult. Uitaţi-vă la ochii lui Bălăceanu. Ei ştiu să  transmită doar ce învaţă de pe bileţele scrise Ruşeţ şi alte persoane", a comentat Nelu Roşca.     

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: