Ruşeţ a votat împotriva managementului privat, deşi era iniţiator al legii

Senatorul PDL Ion Ruşeţ este când pentru, când împotriva managementului privat la companiile de stat. Deşi este iniţiatorul legii pe baza căreia guvernul pe care îl susţine va implementa management privat la companiile de stat, Ruşeţ a votat ieri împotriva propriei legi. Votul a fost dat în comisia juridică a Senatului, care a dat aviz negativ proiectului de lege. Potrivit preşedintelui Comisiei Juridice, Toni Greblă, toţi senatorii au votat împotrivă, inclusiv iniţiatorul Ruşeţ.

Managementul privat pare să fie foarte greu de introdus, dat fiind că a apărut prima poticnire, chiar în comisia condusă de senatorul PSD de Gorj Toni Greblă. Din aceeaşi comisie face parte si senatorul PDL Ion Ruşeţ. Potrivit unui comunicat trimis de senatorul Toni Greblă, senatorii au votat în unanimitate. Greblă a confirmat că şi senatorul Ion Ruşeţ, care se afla printre iniţiatori, a votat împotrivă.„Toată lumea a votat împotrivă, inclusiv senatorul Ruşeţ, pentru că am ajuns la concluzia că nu avem garanţia că managementul privat este bun“, a spus Greblă. 

Senatorii din Comisia pentru administraţie au întocmit, marţi, raport de admitere cu amendamente propunerii legislative privind posibilitatea contractării unui management privat pentru întreprinderi publice. Propunerea a primit aviz favorabil şi din partea Comisiei economice din Senat. Cu toate acestea, senatorul Toni Greblă, în calitate de preşedinte al Comisiei Juridice, a declarat că propunerea legislativă nu a primit avizul comisiei juridice, aceasta fiind respinsă în unanimitate. „Mai mult decât atât, propunerea legislativă nu are nici avizul Ministerului Justiţiei, dar probabil că avizele celor două comisii din Senat se datorează grabei guvernului de a-şi acoperi restanţele în faţa apropiatei inspecţii a FMI. Legea are caracter ordinar, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz”, a explicat Greblă.

RUŞEŢ - PENDULĂ

Prin votul dat împotriva unui proiect de lege pe care l-a iniţiat, senatorul Ion Ruşeţ îşi confirmă vechea poreclă, aceea de Pendulă. De altfel, liderul BNS Bogdan Hossu l-a avertizat încă de anul trecut pe Ruşeţ că nu va putea purta două caschete, una de lider sindical onorific, cealaltă de senator al puterii.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: