Ruşeţ îl linişteşte pe Căldăruşe: Rămân în SMEO!

Preşedintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Ion Ruşeţ, spune că nu părăseşte sindicatul, aşa cum s-a vehiculat în ultima perioadă. Preşedintele Gabriel Căldăruşe s-a arătat îngrijorat când Ruşeţ a spus că se gândeşte să facă un pas lateral. Ruşeţ spune că s-a referit la a face sau nu parte din comisia de negocierea a noului Contract Colectiv de Muncă (CCM) al salariaţilor CE Oltenia, asta pentru că nu este întru totul de acord cu strategia de negociere propusă de colegii din Federaţia „Univers” şi chiar din SMEO.

Liderul SMEO s-a arătat îngrijorat la aflarea veştii că Ion Ruşeţ vrea să părăsească sindicatul. Gabriel Căldăruşe a spus că Ruşeţ este dezamăgit de faptul că nu a reuşit să ducă la îndeplinire proiectul privind realizarea unui sindicat majoritar la nivel de CE Oltenia. „Declaraţiile dumnealui ne îngrijorează şi pe noi, indiferent de ceea ce spun anumiţi „binevoitori”, experienţa, şi acum fără să îl flatez pe dumnealui, inteligenţa şi tot ceea ce înseamnă cunoaşterea din domeniul sindical erau un câştig pentru sindicate. Privim şi noi cu îngrijorare, am avut discuţii cu dumnealui, are această dezamăgire că nu a reuşit acest proiect. Cu toţii observăm că în spatele nerealizării acestui proiect au fost foarte multe interese din foarte multe zone şi a multor oameni care nu şi-au dorit ca acest proiect să fie realizabil, care au interese ca această companie să nu se dezvolte şi să nu meargă cum trebuie. Vom încerca să-l convingem, până la urmă decizia îi aparţine domnului Ruşeţ. Oriunde s-ar duce are perspective de a avea poziţii chiar mai bune decât a fi în sindicat”, a declarat Gabriel Căldăruşe.

Ion Ruşeţ spune că nu este de acord cu strategia de negociere a CCM a colegilor din federaţie, dar şi din SMEO, şi că va avea o discuţie pe această temă la şedinţa comitetului executiv de săptămâna aceasta. Ruşeţ a mai spus că prim-vicepreşedintele Federaţiei „Univers”, Adrian Marciuc, l-a propus să facă parte din comisia care va lupta pentru drepturile salariaţilor companiei. „În momentul de faţă opinia mea, într-adevăr, diferă în ceea ce priveşte negocierile de a altor colegi din Federaţia „Univers”, am o abordare totalmente diferită, dar voi avea o discuţie în comitetul executiv al sindicatului şi după această discuţie voi lua o decizie în consecinţă. Diferă strategia mea în ceea ce priveşte negocierile de opinia multor colegi din „Univers” şi chiar a unor colegi din Sindicatul Mine Energie Oltenia. Pentru liniştirea domnului Creţan şi a domnului Mitrescu şi a mai multor colegi, domnul Marciuc a făcut o propunere pentru comisia de negociere. Propunerea mă include în această comisie de negociere”, a spus vineri Ion Ruşeţ.

Ion Ruşeţ a spus că nu se gândeşte să plece din SMEO. „Când faci pasul lateral e bine să vină şi alţi colegi. De exemplu, să vedem capacitatea domnului Marciuc la negociere. La ora care discutăm sunt şi voi rămâne membru şi preşedinte executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia”, a mai spus Ruşeţ. 

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: