Ruşeţ şi-a anunţat candidatura la şefia PDL Gorj

Preşedintele interimar al portocaliilor aflaţi la putere şi-a anunţat ieri candidatura la şefia organizaţiei pe care o conduce de la sfârşitul anului trecut. Locul ales de senatorul Ion Ruşeţ nu a fost însă Târgu Jiul, ci Rovinariul, ultima locaţie fiind considerată un fief al democrat-liberalilor.

Senatorul Ion Ruşeţ a participat ieri la două evenimente majore din organizaţia în fruntea căreia se află de câteva luni. În prima parte a zilei a condus alegerile de la PDL Târgu Jiu, alegeri care au avut loc în condiţiile în care un candidat la şefia filialei a apărut cu chiu cu vai pe ultima sută de metri. Ruşeţ şi-a criticat colegii pentru rezultatele din ultimii ani şi le-a reamintit că au datorii faţă de organizaţia judeţeană, alegerea lui Nicolae Daviţoiu în fruntea PDL Târgu Jiu nefiind o problemă, aşa cum nici prim-vicepreşedinţii Gore Popescu şi Nicolae Cilibiu nu au avut emoţii în privinţa funcţiilor pe care le vor ocupa de acum încolo. Alegerile de la municipiu au fost grăbite şi pentru că organizatorii au închiriat sala numai până la ora 14.00, lucru mai rar întâlnit, votanţilor din sală cerându-li-se să meargă mai repede spre urne pentru a nu fi depăşit termenul respectiv.

Ruşeţ a mers apoi la Rovinari, unde a asistat la realegerea primarului Dorin Filip în funcţia de preşedinte al organizaţiei locale a PDL. Mult mai apropiat de edilul portocaliu, senatorul a profitat de ocazie pentru a-şi oficializa candidatura. „Am ales un fief al PDL. Consider că era normal să merg în mijlocul colegilor care m-au ajutat cel mai mult şi în mijlocul lor să anunţ că doresc să fiu preşedintele organizaţiei judeţene”, a spus senatorul. Deocamdată acesta nu are un contracandidat şi are şanse mari să îl aibă în echipă, ca prim-vicepreşedinte, pe deputatul Severus Militaru, recent ales şi el în fruntea PDL Motru. Deputatul anunţa la sfârşitul lui februarie că s-ar fi înţeles cu senatorul pentru a face echipă, termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru şefia PDL Gorj fiind 12 martie. Alegerile sunt programate în data de 19 martie, filiala fiind condusă în ultimii ani, ca şi cea municipală, de şefi interimari.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: