S-a reluat circulația pe Transalpina după prima ninsoare

S-a reluat circulația pe Transalpina, deși în week-end turiștii care au vrut să treacă pe cea mai înaltă șosea din România au fost blocați de jandarmii montani și polițiști, din cauza primei ninsori din acest sezon. Drumarii au intervenit la timp, vremea s-a încălzit, iar stratul de zăpadă care atingea în unele zone câțiva centimetri s-a topit.

Prima zvâcnire a iernii a alertat în week-end drumarii care au intervenit pe Transalpina unde au căzut primii fulgi de nea. Stratul de zăpadă ajunsese să măsoare câțiva centimetri, însă s-a intervenit cu utilaje și cu material antiderapant. Acțiunea drumarilor, dar și îmbunătățirea vremii au fost pe placul turiștilor care vor să ajungă în zonă. Dacă în week-end Transalpina a fost închisă, acum se circulă pe cea mai înaltă șosea din România dar tot în regim de șantier. „După ninsoarea din week-end de pe Transalpina am închis traficul, dar pentru că vremea s-a încălzit și carosabilul s-a curățat, am dat drumul din nou circulației până la următoarea ninsoare. Atunci se va închide Transalpina până la primăvară, pentru că nu vrem să avem evenimente nedorite”, a declarat Ion Tudor, director Drumuri Naționale Gorj.

În acest moment, drumarii sunt pregătiți cu utilaje, dar și cu material antiderapant să intervină în zona Rânca - Transalpina dacă iarna se va instala aici mai devreme. „Noi avem utilaje pregătite. Am avut un utilaj pe care l-am dus pe Transalpina, material antiderapant și la Târgu-Jiu și la Bengești Ciocadia. Deocamdată nu se impune să ducem utilajele acolo, dar suntem gata să intervenim”, a mai spus Ion Tudor.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: