S-a rezolvat problema la grădiniţa din Motru. Cine are dreptate?

Lucrurile au intrat pe un făgaș normal la Grădinița numărul 1 cu program prelungit din Motru, acolo unde la o grupă erau numai doi elevi. În urma intervenției inspectoratului școlar, situația a fost rezolvată și se pare că s-au găsit soluții, numai că există mai multe variante. Educatoare implicată are o explicație, directoarea unității de învățământ o altă motivare, iar reprezentanții Inspectoratului Școlar oferă informații eronate.

După ce cazul de la Grădinița numărul 1 cu program prelungit din Motru, unde la o grupă erau numai 2 elevi, a fost mediatizat de către cotidianul Pandurul, cei de la Inspectoratul Școlar s-au grăbit să rezolve această problemă de care știau de la începutul anului școlar și nu au luat nicio măsură. După ce la Motru s-a dispus o anchetă, s-au găsit imediat și soluții pentru rezolvarea acestei situații. Acum, educatoarea Alina Pîrvulescu, cea care a avut numai 2 elevi în grupă la fosta Grădiniță Sfântul Ioan, a fost transferată la grădinița cu program prelungit unde a primit o grupă cu 25 de preșcolari. „S-a rezolvat în mare parte această problemă. Eu am fost transferată la cămin, unde am primit o grupă cu 25 de elevi. Am făcut schimb cu doamna directoare Camelia Barbu pe post de titular. Eu m-am dus pe postul dumneaei și doamna directoare s-a dus la Fosta Grădiniță Sfântul Ioan în locul meu.  Pe postul dumneaei degrevat este acum o doamnă educatoare suplinitoare, care a ieșit la pensie. Am făcut deja schimbul și acum aștept decizia”, a declarat Alina Pîrvulescu.

Directoarea susține că grupa cu doi elevi  a fost desființată

Camelia Barbu, directorul acestei unități de învățământ, are o altă variantă a acestei situații. Din punctul de vedere al doamnei directoare, grupa a fost desființată, lucru total eronat, ba mai mult numărul elevilor s-a mărit. „Doamna Pârvulescu a primit o grupă cu 25 de elevi la grădinița cu program prelungit. A plecat de la fosta Grădinița Sfântul Ioan, iar grupa dumneaei unde erau numai doi copii s-a desființat, iar cei doi au fost redistribuiți. Vreau să vă spun că niciun cadru didactic nu a rămas fără catedră, iar mai multe informații luați de la cei de la ISJ”, a precizat Camelia Barbu.

ISJ Gorj are o altă variantă

Reprezentanții Inspectoratului Școlar au o altă variantă de rezolvare a acestei situații. Punctul de vedere oficial oferit de ISJ Gorj este dat fie în necunoștință de cauză, fie din dorința de a prezenta opiniei publice cât de bine gestionează problemele din teritoriu inspectorii de la ISJ Gorj. „Noi am fost la Motru 15 inspectori la toate unitățile de învățământ de acolo. Am verificat o serie de documente, note, calificative, planul de școlarizare și alte aspecte. Am văzut planul de școlarizare la grădiniță, dar și numărul de elevi. Am consiliat cadrele didactice și am reușit să aplanăm tensiunile care au existat acolo. Vreau să vă spun că doamna educatoare Pîrvulescu a reușit să-și formeze o grupă cu mai mulți copii conform legii, fiind ajutată de colege. A rămas în aceeași grădiniță, la fosta grădiniță Sfântul Ioan, unde a primit preșcolari de la celelalte educatoare și acum toate grupele sunt constituite conform legii, adică nu mai mult de 20 sau mai puțin de 10 copii la clasă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Georgeta Popescu.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: