S-o fi întărit statul?!

Declaraţia reprezentantului partidului ungar JOBBIK de la tabăra de vară din acest an aproape că nu mai impresionează pe nimeni, pentru că a devenit obişnuinţă. De câte ori ajung extremiştii unguri în România, de atâtea ori declara că apăra drepturile maghiarilor de la noi, cu riscul declanşării unui conflict cu România. Numai că nebuni au şi ei, nebuni avem şi noi, iar lucrurile se consumă de regulă cu un comunicat băţos al ministerului nostru de externe şi cu tăcerea celui din Ungaria.

Până la urma nici măcar nu au ce să mai lupte, pentru că maghiarii au oricum mai multe drepturi decât noi, dacă e sa judeci lucrurile la rece… În curând o să ajungem să luptăm noi pentru drepturi egale cu maghiarii! Cum spuneam, declaraţia belicoasă a ungurului este obişnuită, ca de altfel şi comunicatul ministerului nostru de externe.

Cel mai grav lucru mi s-a părut a fi însă cel al judecătoarei Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti, secţia penală, care a fost reţinută şi acuzată că a luat în mai multe tranşe un milion de euro de la fostul Dinel Staicu şi actualul  Dinel Nuţu. Sursele spun că milionul de euro pe care l-ar fi încasat judecătoarea ar fi servit la anularea celor 7 ani de închisoare pe care-i primise Staicu pentru fraudarea Băncii Religiilor. Cu banca asta este o poveste atât de veche şi de complicată, încât puţină lume îşi mai aduce aminte de ea. În orice caz, el a creat un lanţ întreg de firme pe care a rostogolit mai multe active cu care gaja sume uriaşe pentru acel timp, era cu mult înainte de anul 2000, luând credite pe care nu le mai returna. Ce mă mira pe mine este faptul că în această afacere de intrat la puşcărie nu intră nici un angajat al fostei bănci a religiilor, că presupun că Dinel Staicu nu şi-o fi aprobat singur creditele sau şi-o fi evaluat singur activele… Oricum, judecătoarea  presupusă a fi şpăgară joacă pe cai mari dacă a ajuns să ridice tariful la această sumă fabuloasă.

Până nu demult şpaga la judecător era de câteva zeci de mii de euro. Acum să vezi ca n-o sa mai scape de puşcărie decât milionarii în euro. Cel puţin în cazul Dinel Staicu nu îmi este milă de banii care i-a dat pentru şpagă, pentru că el nu i-a făcut din muncă, ci i-a furat pe principiul lui de viaţă, care seamănă oarecum cu cel al lui Vântu, care ne îndemna sa ne întărim statul ca să nu mai poată el fura. Mă întreb ce s-o fi întâmplat cu statul asta care a stat în cazul lui Dinel, în expectativă, cel puţin 15 ani.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: