Să-i apărăm drepturile lui Fenechiu

Premierul Victor Ponta a afirmat marți că va discuta cu șeful statului, Traian Băsescu, despre poziția României vizând următorul cadru financiar multianual al Uniunii Europene, menționând că se bazează pe președinte și ''pe experiența sa de negociator pentru o alocare cât mai bună pentru țara noastră”. Discuțiile  despre bugetul 2014-2020 al UE este posibil să se încheie în câteva zile, iar alocarea pentru România, spune Ponta, depinde de experiența de negociator a președintelui  Băsescu. În discuțiile anterioare, cota României se situa puțin sub 50 de miliarde de euro, bani pe care acum este probabil să nu-i mai putem obține, având în vedere că lucrurile sunt din ce în ce mai rău și în Europa nu numai la noi.

Declarația diplomatică a premierului va părea o curtoazie făcută președintelui, curtoazie pentru care va fi sancționat de televiziunile lui Vociulescu, care a declarat că așteaptă de la premier dovezi de fidelitate. Acum, nici pe Ponta nu-l cred vreun sfânt, dar de la Bruxelles declarația pare una bună și normală și nu ne rămâne decât să-l așteptăm în țară să vedem dacă nu-și mai nuanțează declarația de curtoazie, ca să-i facă pe plac lui Voiculescu. Pare nefirească, dacă am în vedere că nu cu mult timp în urmă și Ponta avea același slogan ca și Voiculescu, „jos Băsescu”, și-i propunea suspendarea pe motiv că este singurul rău inventat de pe lume care afectează țara. 

Premierul începe să ia încet-încet distanță față de călăuza USL, Dan Voiculescu, pe măsură ce acesta se apropie din ce în ce mai mult de gratiile de la pușcărie. Nu că n-ar fi și alți pușcăriabili, dar oricum acesta este un fel de etalon… Până la urmă supărarea lui Voiculescu pe politicienii puterii are și ea un temei. Relu Fenechiu făcea afaceri cu ţiganii analfabeţi din județul de reședință vânzând firmelor de stat transformatoare și alte piese vechi, pe care le vopsea pe post de produse noi nouțe de ultim răcnet tehnologic, în loc să fie la pușcărie a fost promovat în Guvern. La transporturi, acolo unde păstorește, și unde ar mai putea face ceva afaceri cu mașini second-hand pe post de limuzine noi, că tot trebuie Parlamentul sa achiziţioneze câteva pentru parlamentari. Ăsta de ce poate și el nu?

Premierul n-a sărit ca ars să spună că-i cere demisia ministrului transformator, ci s-a mulțumit să spună că dacă o instanță se va pronunța asupra vinovăţiei sale, ministrul o să plece din Guvern. Păi și cu dreptul ministrului de a se adresa unei instanțe superioare cum rămâne, domnule procuror? De ce să plece omul tocmai acum când s-a instalat bine, că până la o hotărâre definitivă și irevocabilă mai sunt ceva ani… Poate tocmai atâți câți mai are de mandat! Dacă premierul nu-l voia, trebuia să nu-l numească, pentru că și atunci, ca și acum, bietul ministru beneficiază de prezumția de nevinovăție ca orice cetățean al patriei… O să ajungă politicienii să ceară drepturi egale cu cetățenii, de o să fim de râsul Europei!

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: