Salariile unor angajaţi din primăria Târgu-Jiu, mai mici cu 30%

Angajaţii primăriei din cadrul Compartimentului Parcări Târg de haine şi-au luat salariile diminuate cu peste 30% din cauză că nu au reuşit să-şi realizeze norma de încasări. Şi casierii de la parcările cu plată din zona centrală reuşesc cu greu să-şi realizeze plafoanele, încasările scăzând foarte mult atât în zilele cu temperaturi scăzute cât şi în zilele cu temperaturi foarte ridicate.

Primăria Târgu Jiu a redus plafonul lunar pentru angajaţii din cadrul Compartimentului Parcări Târg de Haine cu 5 milioane de lei vechi. Începând cu luna iunie, plafonul lunar, pentru încasările din taxa de masă şi taxa de intrare la Târgul de haine vechi, este de 75 milioane de lei vechi. “În luna mai, casierii de la Târgul de haine şi-au luat doar 70% din salariu din cauză că nu au reuşit să-şi realizeze plafonul. Taxa de masă este 1 leu/zi, taxa de intrare de 2 lei, iar cea de parcare este tot de 2 lei. Aceste taxe nu pot fi încasate, în mare parte, decât sâmbăta şi duminică pentru că în restul săptămânii sunt foarte puţini clienţi, iar comercianţii de marfă second hand pleacă prin judeţ”, a declarat Constantin Fârţă, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu.

Deficit de personal pentru parcări  

Casierii de la parcările cu plată reuşesc cu greu să realizeze norma zilnică de încasări, deşi Primăria se plânge de faptul că sunt în deficit de personal. În zilele cu temperaturi scăzute sau foarte ridicate, oamenii realizează sub 50% din plafon. Locurile rezervate taximetriei şi extinderea centrului civic, urmarea sistematizării pentru locurile aferente parcărilor cu plată din zona CEC, Raiffeisen Bank au contribuit la scăderea încasărilor. Cu toate acestea, reprezentanţii municipalităţii spun că ar mai trebui angajaţi cel puţin 7 casieri. “Pentru parcările de utilitatea publică avem angajate 15 persoane. Deşi este un serviciu autofinanţat nu am mai făcut încadrări de 3 ani. În prezent, avem blocate 7 posturi de casieri. În ultima perioadă am rămas descoperiţi pentru că o parte dintre salariaţi au renunţat la acest post, iar unii au ieşit la pensie”, a mai precizat Constantin Fârţă. Plafonul încasărilor de la parcările cu plată este de 2300 lei/lună/angajat, iar salariul, în cazul realizării normei, este de 705 lei.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: