Salina de la Dobriţa, introdusă în circuitul extern. Taxa de intrare: 8 lei!

Salina artificială amenajată în incinta Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa a fost introdusă în circuitul extern la puţin timp de la inaugurare. În doar trei săptămâni, peste 200 de persoane au profitat de beneficiile terapeutice ale acestei saline.

Pentru a veni în sprijinul celor care domiciliază în afara judeţului, conducerea instituţiei a amenajat camere pentru cazare. Pentru o noapte de cazare oamenii plătesc 40 de lei/cameră. „Până în momentul de faţă, peste 200 de persoane au trecut pragul salinei. Am avut şi persoane din judeţul Dolj care au rămas la noi pentru câteva zile. Pentru cei veniţi din exterior am amenajat şase camere cu două şi trei paturi în vila din incinta spitalului. Pentru săptămâna viitoare avem rezervări pentru persoane din Turnu Severin”, a declarat Tiberiu Tătaru, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa.

De beneficiile terapeutice ale salinei beneficiază gratuit pacienţii care vin cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Pentru persoanele care nu au bilet de trimitere se percepe o taxă de intrare de 8 lei. „Biletul de trimitere de la medicul de familie este valabil pentru 10 şedinţe, efectuate pe o perioadă de şase luni. De regulă, o cură terapeutică are 12- 20 de şedinţe, iar pentru mai mult de 10 şedinţe se plăteşte. Taxa de intrare în salină este modică 8 lei/persoană. În orice caz, efectele bune ale salinei compensează pe deplin costurile”, a mai precizat Tiberiu Tătaru. O şedinţă durează 45 de minute, salina fiind deschisă între orele 8.00-19.00.

DOTĂRI

Salina are 50 de locuri şi o suprafaţă de 150 mp, valoarea investiţiei ridicându-se la suma de 230 mii de lei. Compartimentul destinat copiilor a fost amenajat corespunzător, micuţii având posibilitatea să se joace în timpul tratamentului.

Salina de la Dobriţa este unică în sistemul sanitar, dotările sale contând în: instalaţii de utilităţi: electrice, sanitare, termice, instalaţie de supraveghere video, instalaţie TV şi audio, instalaţii de ventilaţie şi aer condiţionat, instalaţii de iluminat speciale cu „Ornamente din sare de Hymalaya”.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: