Şanse mici, mici la Europa

Energia a pierdut o bătălie crucială la Odorhei şi e aproape scoasă din calculele pentru Europa. Doar o mică minune în ultimele 2 etape îi mai poate duce pe elevii lui Andrieş în viitoarea ediţie de Cupa Challenge.

Cu numai două etape înainte de finalul sezonului, Energia priveşte din urmă contracandidatele Suceava, Odorhei şi Reşiţa. Cele două puncte diferenţă par aproape imposibil de remontat.

Explicaţiile unui eşec

Energia nu a reuşit să furnizeze surpriza pe terenul vicecampionilor de la Odorhei. Apolzan şi compania au făcut o primă repriză groaznică (8-16) şi nu au mai putut repara necazul în partea a doua a jocului (28-32). Andrieş speră să dea uitării cât mai repede acest meci şi se concentrează pe ultimele două partide. „Din păcate am început destul de prost şi, în loc să conducem noi ostilităţile, am fost conduşi de echipa gazdă care şi-a dorit foarte mult această victorie. Era un meci decisiv pentru configuraţia finală a clasamentului iar acest lucru ne-a costat. Probabil că şi presiunea jocului, şi accidentările pe care le avem, nu am reuşit să aliniem un şapte foarte competitiv pentru acest meci decisiv, şi aceste lucruri au costat foarte mult. În repriza a doua ne-am apropiat şi la 3 goluri dar nu am putut mai mult. Nu am avut ce să le reproşez băieţilor. Poate faptul că am greşit foarte mult în prima repriză şi n-am reuşit să punem presiune pe adversar. În repriza a doua a fost altă atitudine...dar asta e, trebuie să ne pregătim acum pentru meciul de miercuri seara cu Dinamo”, a declarat tehnicianul Energiei, Liviu Andrieş.

Adio Europa-

Eşecul de la Odorhei poate costa scump Energia. Gorjenii sunt acum pe locul 6, la 2 puncte în spatele rivalilor de la Odorhei, Reşiţa şi Suceava. Pentru a mai prinde locul 4, ultimul care duce în Cupa Challenge, Energia trebuie să câştige meciurile cu Dinamo şi Suceava şi să aştepte paşii greşiţi ai contracandidatelor. „Mai sunt două etape, următoarea e decisivă. Trebuie să fim corecţi şi să spunem că şansele de a prinde un loc 4 sunt foarte, foarte mici. Dar ne vom juca şansa până la capăt şi vom vedea ce va fi în aceste două etape în care se pot întâmpla multe”, mai zice antrenorul Energiei. Indiferent de locul ocupat la finele sezonului, Andrieş a fost reconfirmat în funcţie şi pentru sezonul următor de şeful Gore Popescu.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: