Şapte dosare penale în ziua alegerilor

În data de 10 iunie a.c., în intervalul orar 07.00 – 21.00, la nivelul judeţul Gorj au fost înregistrate 27 de sesizări privind diverse incidente electorale.

Echipele de cercetare constituite la nivelul I.P.J. Gorj au efectuat verificări cu privire la aceste sesizări şi au constatat că 14 dintre aceste nu s-au confirmat, în 9 situaţii impunându-se intervenţia preşedinţilor secţiilor de votare conform competenţelor.

În 7 cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru infracţiuni prevăzute legislaţia electorală, 2 dintre acestea privind fapta de „promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean”, prevăzută de art. 109 din Lege nr. 67/2004. Poliţiştii continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, urmând ca la finalizarea acestora să propună soluţii prin unitatea de parchet competentă.

 De asemenea, poliţiştii au constatat 6 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 3.400 de lei.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: