Scandal între liderii de sindicat din CEO

Mai mulţi sindicalişti au renunţat la salariile plătite de organizaţiile sindicale şi au revenit la muncă, la CE Oltenia, pe posturi de jurişti. Unii sunt angajaţi în departamentul condus de Ion Ruşeţ, iar alţii au fost repartizaţi în subunităţi. Constantin Creţan, lider de sindicat, spune că aceştia sunt trădători şi stau la dispoziţia lui Laurenţiu Ciurel, directorul general al companiei.

Sindicalişti din toate federaţiile din CE Oltenia sunt plătiţi de anul acesta de administraţie, nu de sindicat. Creţan consideră că ei sunt de fapt plătiţi de Laurenţiu Ciurel pentru „a lucra în slujba lui“. „Majoritatea liderilor care făceau pe revoluţionarii înainte de semnarea Contractului de Muncă trec în subordinea lui Ciurel şi a lui Ruşeţ, care conduc şi administraţia şi sindicatele. Fac referire la sindicatele din SMEO, la Marciuc, Iovan, Bălăceanu, Golea şi Etăgan. Oameni aserviţi administraţiei. Ia uitaţi cine sunt aserviţii lui Ciurel. Sunt plătiţi de Ciurel pentru a lucra în slujba lui Ciurel, taie frunză la câini“, a declarat Creţan la Radio Infinit.

Liderul de la Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, critică la rândul lui trădarea unor lideri sindicali care au acceptat ofertele administraţiei.

Scuza: sindicatele nu mai aveau bani

Gheorghe Etăgan, fost trezorier la Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO), afiliată la Federaţia Naţională Mine Energie, declară că a fost nevoit să se întoarcă la muncă pentru că organizaţia nu mai are bani de salarii. Până acum el a avut contractul suspendat şi a fost plătit de sindicate. „Nu e o ruşine să lucrezi în producţie. Federaţia nu mai are fonduri şi am stat un an şi ceva cu 1.300 de lei salariu. Sunt consilier juridic la compartimentul social. E un salariu decent. (...) Am mai mulţi şefi, domnul Vlaicu e primul şi Ruşeţ e superior. Nu sunt singurul lider care lucrează în producţie şi nu e o ruşine“, a declarat Etăgan.

Un alt sindicalist acuzat de trădare este Marin Golea. El nu lucrează în subordinea lui Ruşeţ, cum este cazul lui Etăgan şi al celorlalţi, dar a prins un post bun. Golea este consilier juridic la Mentenanţă, şef la Resurse Umane. „Nu am nicio legătură cu ceea ce face Ruşeţ cu ceilalţi colegi care sunt în subordinea lui. Din cauza problemelor sindicale nu am mai putut fi retribuit de sindicat şi am revenit în producţie. Nu mă plimb la domul Creţan. Noi ne reprezentăm salariaţii în continuare“, a spus Golea.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: