Scandal la evaluarea dosarelor profesorilor rămaşi fără posturi

Gorjenii care au intrat în restrângere de activitate în acest an s-au declarat nemulțumiți de modul în care le-au fost evaluate dosarele atunci când a venit vorba să își găsească posturi în alte unități de învățământ din județ. În ședința ce a avut loc la sediul Inspectoratului Școlar Județean Gorj aceștia au spus că cei din comisiile constituite la nivelul școlilor le-au evaluat dosarele după bunul lor plac. La nivelul județului Gorj 71 de cadre didactice au intrat în restrângere de activitate, iar pentru aproape zece cazuri restrângerile nu au fost încă soluționate.

Profesorii titulari cărora le-au fost desființate posturile și care au trebuit să se angajeze la alte unități de învățământ au reclamat felul în care în acest an au fost tratați de comisiile de mobilitate din școli. Felicia Boceanu, profesor de limba română, spune că s-a confruntat cu situații din cele mai ciudate la unitățile unde și-a depus dosarul pentru evaluare. Aceasta a ridicat problema în cadrul ședinței ce a avut loc la Inspectoratul Școlar. Profesoara a declarat că dosarul său nu a fost acceptat de comisia de la Colegiul Național ”Spiru Haret” din Târgu Jiu pentru că a fost incomplet, la Școala Generală ”Gheorghe Tătărăscu” a primit 71 puncte, iar după evaluarea făcută de ISJ Gorj a primit 84 puncte.   Până la urmă, cadrul didactic ce provenea de la Grupul Școlar Bârsești a fost acceptat la Școala Generală ”Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu. ”În fiecare școală există o comisie de mobilitate care trebuia să verifice dosarele și nu înțeleg de ce comisia de mobilitate ne-a dat drumul să plecăm spre unități cu dosare incomplete. Nu sunt mulțumită de felul în care s-a procedat. La Școala Nr. 1 am obținut punctajul cel mai mare, 71 puncte, la Colegiul Național Spiru Haret mi-au spus că dosarul este incomplet, iar la Inspectorat apar 84 de puncte. Nu înțeleg de ce sunt diferențe așa mari”, spune aceasta.

Nu și-a aflat punctajul

De asemenea, deși și-a depus dosar și la Liceul de Muzică, nu a putut să își afle punctajul obținut. ”Nemulțumirea mea este că la Liceul de Muzică nici nu s-a afișat punctajul am depus cerere și mi s-a spus că nu sunt obligați să afișeze punctajul. Nu mi-a plăcut deloc ce s-a întâmplat”, mai spune Felicia Boceanu. Pe de altă parte, directorul Liceului de Muzică și Arte Plastice Mitel Pasăre, a declarat că cei din comisie nu erau obligați să afișeze punctajele după evaluarea dosarelor. De asemenea, Gheorghe Mitescu a transmis că întrebările vin prea târziu și că nemulțumita putea să depună o contestație. ”Potrivit noii legi a învățământului, competențele se află în totalitate la nivelul unității învățământ. Cred că aceste întrebări vin prea târziu. Putea să depună și contestație”, a declarat Gheorghe Mitescu, inspectorul școlar general adjunct.

Restrângeri de activitate au avut loc la aproape toate materiile. Dintre cei 71 de candidați au mai rămas nerezolvate cazurile maiștrilor de la Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”, Grupul Școlar Bustuchin sau Colegiul Tehnic Nr 2. Pentru aceștia s-ar putea găsi o soluție în perspectiva înființării claselor de învățământ profesional.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: