Scarlat Iriza vrea un post de deputat la alegerile din toamnă

Pesedistul Scarlat Iriza îşi doreşte un mandat de deputat la alegerile din toamnă. Acesta a declarat că se aşteaptă ca Uniunea Social Liberală de la Gorj să-l sprijine pentru că şi el la rândul lui şi-a făcut datoria faţă de partid la referendumul din 29 iulie. Fostul deputat Iriza spune că dintre toţi primarii care se luptă acum pentru parlamentare, Ion Ciocea de la Bustuchin ar fi cel mai potrivit pentru o astfel de funcţie. Declaraţiile au fost făcute la Radio Infinit.

Rep.: Pentru ce colegiu aţi intra în luptă la alegerile din toamnă?

S.I : Ţinând contă că în Ţara Românească nu mai sunt 18 milioane jumătate de votanţi şi populaţia ţării nu mai este de 22 de milioane ci probabil 21, s-ar putea ca numărul de colegii să se restrângă şi în condiţiile astea, toţi cei care declară că eu candidez pe colegiul ăla, pe ăla, s-ar putea să fie în eroare. Colegiul pe care am candidat eu, colegiul 3, poate mai prinde ceva şi din 4 sau şi din 5 şi poate eu nu sunt pregătit să ocup atâta suprafaţă de mare sau nu am muncit atât de mult în localităţile care nu sunt în colegiul meu.

Rep.: Vă aşteptaţi ca USL să vă sprijine pentru un nou mandat?

S.I : Ce pot să vă spun e că eu am răspuns la referendum de şase comune, unele din cele mai mari comune şi anume Bâlteni, Brăneşti, Plopşoru, Ţânţăreni, Săuleşti şi Bărbăteşti şi am obţinut un scor foarte bun ca număr de oameni care au venit la vot şi anume 67%, deci mi-am îndeplinit sarcinile de om politic USL. Acum să văd ce zice şi partidul dar cred că îmi întinde o mână pentru că şi eu i-am întins întotdeauna şi nu am avut nici măcar vreo intenţie vreodată să părăsesc USL-ul sau PSD-ul.

Rep.: Ce părere aveţi despre primarii care vor la parlamentare?

S.I : Ar fi bine pentru că ei au lucrat, mai ales Ciocea de la Bustuchin, a lucrat în primărie de ani de zile deci are în cap toată administraţia locală. Cred că are şanse dar nu depinde numai de mine, depinde de ce hotărăşte partidul pentru că noi toţi suntem de la PSD, dar noi suntem într-o alianţă cu PNL şi PC şi atunci noi am ocupa toate colegiile şi lor ce le mai lăsăm?.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: