Schizofrenia salvează România

E o metodă patentată de mult de criminali: omoară cu sânge rece un om din diverse motive, după care se dau nebuni. Nu l-au omorât ei. Vocile! Personalitatea lor paralelă. Altcineva cu totul. Poți să-l învinuiești? Dubla personalitate e o boală. Nu poți să arestezi și trupul personalității bune, așa că n-ai de ales: îl bagi într-un spital.

Nu este un vis. Victor Viorel Ponta chiar a făcut următoarea declarație: ”Ca premier, susțin proiectul RMGC. Ca deputat, o să votez împotrivă.” Ce-o fi vrut să zică? Putem intui. De fapt, a și explicat un pic. Ca premier, se consideră responsabil să creeze locuri de muncă și să ia niște bani, eventual sub formă de șpagă. Ca parlamentar, asta i se pare imoral și se gândește că scopul nu scuză mijloacele. Ca premier, are o putere de decizie prea mare ca să nu poată fi influențat de băieții cu aurul. Ca parlamentar, e doar unul dintre cei mulți, nu poate fi convins de firimituri. Ca premier, îi dă socoteală doar lui Năstase. Ca parlamentar, simte că are de răspuns oamenilor din Gorj. Asta a vrut să spună Ponta, așadar. Că e OK să faci nasoale, dar doar ca premier. Ca parlamentar, nu-i frumos. Această zbatere interioară penibilă cred că l-ar putea duce chiar și pe Crin Antonescu înaintea sa, în topul încrederii. Nu de alta, dar românii nu vor ști în cine trebuie să aibă încredere. Sau poate ar trebui despicate sondajele în funcție de personalități. Să fie în ele Crin Antonescu cu 30%, Băsescu cu 26%, apoi Victor Ponta Ca Deputat cu 48%, Victor Ponta ca premier cu 4% și Victor Ponta ca doctorand cu 0,2%. După care urmează vreo 15 Vadimi.

Mă-ntreb, totuși, ca Ponta, ce părere are? Sau și aici avem împărțiri. Poate ca Victor, Ponta e de acord cu tâmpeniile pe care le face și le spune. Ca Viorel, mai mult ca sigur, nu are încredere în Victor.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: