Şcoli din Târgu-Jiu în „Top 100 cele mai bune licee din țară”

Colegiile de prestigiu din Gorj sunt recunoscute şi la nivel naţional. Trei unităţi de învăţământ din Târgu Jiu sunt considerate a fi între cele mai bune o sută de şcoli din România.

Liceele din Gorj fac fală județului și, pentru că sunt unități de învățământ cu tradiție, unele dintre ele sunt în top. În clasamentul realizat de portalul www.admitereliceu.ro trei colegii din municipiul Târgu-Jiu sunt în top 100 cele mai bune licee din România.

Cel mai bună poziție la nivel național este ocupată de Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, deși a  coborât o poziție în clasament față de anul trecut și se află pe locul 31. Unitatea de învățământ este urmată de Colegiul Național Tudor Vladimirescu,  care față de anul trecut ocupă o poziție foarte bună, ceea ce înseamnă că a urcat în clasament și se află pe locul 45. Și Colegiul Național Spiru Haret este printre primele 100 de licee din țară, aflându-se pe poziția 65. Acestea sunt cele trei colegii care sunt amintite la nivel național și care fac cinste județului prin rezultatele obținute de elevi la examenele de bacalaureat, la concursurile școlare, dar și la olimpiadele la care participă.

Dascălii și dotarea acestor colegii cântăresc mult în clasare lor în top 100. Același portal a realizat și top 500 licee din România, unde se încadrează și Liceul Teologic Târgu-Jiu, Colegiul Comercial „Virgil Madgearu, Liceul cu Program Sportiv sau Colegiul Tehnic General „Gheorghe Magheru”, iar printre liceele slab cotate se numără Grup Şcolar de Transporturi Auto „Traian Vuia” şi Grupul Şcolar Bârseşti.

Vizualizări: 397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: