Şcolile din Gorj, conduse de directori interimari

Școlile din judeţul Gorj sunt conduse de directori care şi-au „câştigat” posturile prin detaşare de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, nicidecum în urma unui concurs. Reprezentanții ISJ Gorj susțin că un singur director din cei „aproximativ 180” a ocupat postul în urma unui concurs. Interimatul acestora va mai dura până la finele lunii august, când Ministerul va decide dacă directorii vor obţine  postul prin concurs sau tot ca urmare a unei detaşări. 

Inspectorul şcolar general al ISJ Gorj, Ion Işfan, a declarat  că un singur director de şcoală din judeţul Gorj a fost numit prin concurs. Este vorba de directorul unei şcoli din Bâlteni, toţi ceilalţi fiind numiţi prin detaşare. Işfan crede că ar trebui organizate concursuri pe posturi, imediat ce Ministerul Educaţiei va stabili un program în acest sens. „Doar domnul Diaconescu de la Bâlteni a fost numit director prin concurs, restul, cei aproximativ 180 de directori și directori adjuncţi, au fost numiți prin detaşare în interesul învăţământului. Ministerul a decis... nu depinde de mine. Eu unul mi-aş dori să se ţină concurs”, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Gorj.

Nici cei 22 de inspectori şcolari din cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean Gorj nu au susținut concurs. La fel ca şi directorii școlilor, inspectorii au fost numiți prin detaşare în interesul învăţământului.

Inspectorii generali ai inspectoratelor şcolare din toată ţara vor participa în data de 7 februarie la o şedinţă de instruire ce va avea loc la Colegiu Naţional „Sfântul Sava” din capitală.  

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: