Scufundaţi la malul mării

Energia Pandurii a început groaznic sezonul. Handbaliştii antrenaţi de  Liviu Andrieş au fost umiliţi de campioana HCM Constanţa, scor 20-34! Şi staff-ul tehnic şi conducerea speră să fie vorba doar de un accident, iar echipa să-şi revină la meciul cu Caraş Severin.

Energia părea să aibă moral şi tonus bun după ultimele rezultate din amicale. Realitatea din teren de la Constanţa a fost însă dură.

Eşec drastic

Handbaliştii se descurcaseră ok în amicale. Nici nu au rupt gura târgului, dar semnele erau încurajatoare. În prima etapă i-a lovit însă taifunul! E drept, poate nimeni nu se aştepta la un rezultat mare pe terenul campioanei, dar o înfrângere onorabilă părea să fie în cărţi. Mai ales că Energia se ţinuse bine de HCM în ultimele două meciuri directe. Supăraţi după ratarea participării în Liga Campionilor, campionii nu au milă însă pe plan intern. După ce au bătut Bacăul în supercupă, marinarii au spulberat Energia cu 34 la 20! O diferenţă de scor care lasă loc de puţine comentarii, dar pe deplin meritată după realitatea din teren.

Singurii gorjeni de remarcat ar fi portarul Antonaru cu 15 intervenţii salvatoare şi Acatrinei, autor a 9 goluri, în rest greşeli cu duiumul. „Vinovaţi suntem doar noi, efectiv am dat cu piciorul la toată munca pe care am făcut-o în această vară. Nu trebuie totuşi să facem un capăt de ţară, a fost doar prima etapă. Ce mă îngrijorează pe mine ca antrenor e evoluţia, am arătat la Constanţa ca o echipă care acum s-a întâlnit pentru prima oară”, a spus cu regret Andrieş.

Preşedintele secţiei de handbal, Andrei Maioreanu, s-a ferit să-i atace dur pe jucători. „Am încredere în continuare în acest lot, nu avem voie să mai facem vreun pas greşit în condiţiile în care vin meciuri cu echipe mult mai accesibile. Echipe pe care vrem să le învingem pentru a acumula punctele necesare pentru atingerea obiectivului”, a spus Maioreanu.

„Nu aceasta este atitudinea băieţilor, au arătat că pot juca în meciuri importante. Vreau să avem mereu o atitudine de învingători, de aici încolo aştept o implicare majoră a celor doi antrenori.”  Andrei Maioreanu

Văduviţi şi de absenţe cheie

Energia nu are multe scuze pentru jocul slab de la Constanţa. Lui Andrieş i-a lipsit ce-i drept unul dintre cei mai buni jucători din perioada de pregătire, Dinescu. Păiuş pare să nu mai scape de problemele la gleznă în timp ce Liberţ nu s-a antrenat la ritm normal înainte de joc. E clar că evoluţia Energiei în acest sezon va depinde de potenţialul fizic a câtorva jucători cheie. „Lui Păiuş i-a recidivat accidentarea la gleznă ce l-a făcut să stea două săptămâni. Din păcate şi el şi Dinescu ne lipsesc acum. Şi la Liberţ s-a văzut că nu a făcut antrenamente toată săptămână. Vom vedea în zilele următoare dacă Păiuş va putea juca, are glezna umflată, dar nu-l doare”, declară Andrieş. „Absenţa unui jucător de valoarea lui Dinescu e clar că se resimte în fiecare joc. Sper să-şi revină cât mai repede, dar asta nu înseamnă că dacă vom avea 1-2 accidentaţi, echipa să nu meargă. Staff-ul tehnic are datoria să asigure meciuri din ce în ce mai bune pentru că din punct de vedere al conducerii totul este pus la punct, de la salarii, la condiţii de joc, deplasare, cazare şi aşa mai departe”, e de părere şi Maioreanu.

„Toate absenţele au contat. Am ratat de 17 ori de pe semicerc cu portarul, n-am făcut mai nimic pe teren, n-am reuşit să ne exprimăm deloc. Am avut discuţii cu ei, au spus că li s-a turnat plumb în picioare, n-au mai găsit soluţii şi au încercat să rezolve pe cont propriu.”  Liviu Andrieş

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: