Şefii PSD Gorj susţin excluderea consilierilor din Peştişani

Ilie Fuiorea, viceprimarul comunei Peştişani, şi consilierii locali Ion Poenaru şi Vasile Turtoi au fost excluşi din PSD în şedinţa Comitetului Executiv de miercuri. Liderii Călinoiu şi Cârciumaru nu au participat la şedinţă, însă spun că nu se va reveni asupra acestei decizii. Potrivit secretarul general al PSD Gorj, consilierii excluşi pot contesta hotărârea la Comisia de Arbitraj. În Comitetul Executiv a fost reconfirmat Cosmin Pigui în funcţia de preşedinte interimar al PSD Peştişani.

Propunerea de excludere a venit din partea organizaţiei locale de la Peştişani, condusă de Cosmin Pigui, cel care şi-a anunţat deja candidatura pentru funcţia de primar, din partea PSD. „Comitetul Executiv PSD Gorj, în şedinţa de miercuri, a validat hotărârea biroului organizaţiei locale de la Peştişani, de excludere din partid a celor trei consilieri pe mai multe motive. Propunerea s-a pus în discuţia Comitetului Executiv, s-a discutat de mai mulţi membri şi cu marea majoritate a voturilor s-a hotărât să se confirme sancţiunea de excludere din partid. Dintre cei 63 de membri prezenţi la şedinţă, 57 au fost pentru, unul a fost împotrivă şi cinci s-au abţinut de la vot”, a declarat Gheorghe Milosteanu, secretarul general al PSD Gorj.

Niciunul dintre cei trei consilieri de la Peştişani nu a participat la şedinţă. „Nu au participat la această şedinţă de Comitet Executiv, am discutat cu preşedintele interimar de acolo, Cosmin Pigui, şi am aflat că cei trei consilieri ştiau de sancţiunea biroului local al PSD, am încercat să iau şi eu legătura cu domnul Poenaru, dacă veneau la şedinţa de Comitet Executiv erau primiţi, erau ascultaţi, dar nu e nici un fel de problemă, dumnealor au mai departe posibilitatea să se adreseze Comisiei de Arbitraj şi Integritate Morală a judeţului Gorj şi să conteste hotărârea luată în Comitetul Executiv. În Comitetul Executiv nu mai este nici o posibilitate de revenire asupra deciziei de excludere”, a mai precizat Milosteanu

Consilierii, excluşi înainte ca Pigui să fie confirmat preşedinte

În cadrul Comitetului Executiv, Cosmin Pigui a fost confirmat în funcţia de preşedinte interimar al PSD Peştişani. „În urmă cu doi ani, domnul Pigui a primit împuternicire scrisă, iar în cadrul Comitetului Executiv de miercuri a fost validată încă o dată împuternicirea şi de către acest organism de conducere, la nivel de judeţ. De asemenea, s-a stabilit că până la sfârşitul lunii acesteia, până pe 25 septembrie, domnul Pigui şi biroul constituit interimar să organizeze alegeri după statut la nivelul comunei Peştişani şi la nivelul secţiilor de votare”, a declarat Milosteanu. Acesta spune că împuternicirea lui Pigui s-a făcut din cauză că s-a considerat dizolvat fostul biroul local. „La Peştişani trebuiau organizate alegeri de acum doi ani, însă domnul Poenaru n-a făcut acest lucru, iar noi am considerat că biroul  nu mai era şi, ca atare, acum doi ani am dat o împuternicire pentru domnul Pigui să se ocupe de coordonarea activităţii politice, la nivelul comunei Peştişani. Chiar dacă ei zic că s-a ţinut această şedinţă, trebuia să fi făcut dovada la vremea respectiv, acum pot să vină cu nişte hârtii, şi aşa cum avem toate procesele verbale, toate tabelele cu membrii birourilor, aleşi acum doi ani de zile, de la şedinţele interne de atunci. Aşa trebuia să fie la Peştişani, ori cele de la Peştişani nu există”, a menţionat Milosteanu. 

ACORD

Liderii PSD Gorj sunt de acord cu excluderea. „Nici eu, nici domnul Cârciumaru nu am participat la şedinţa de miercuri, fiind plecaţi la Bucureşti, dar bineînţeles că ne-am informat în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. Nu mai nici o cale de întors, decizia Comitetului Executiv este definitivă”, a declarat Ion Călinoiu.           

MOTIVE

Ion Călinoiu spune că atitudinea consilierilor excluşi a fost inadmisibilă. „În şedinţă de Consiliu Local au blocat rectificarea de buget, e inadmisibil acest lucru, poţi s-o îmbunătăţeşti, nu să blocheze o rectificare şi să laşi profesorii fără salarii, să nu se asigure drepturile băneşti câştigate în instanţă, precum şi o serie de achiziţii necesare pentru comuna Peştişani”, a precizat Călinoiu.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: