Senatorul Barbu, în scandal cu un primar din Gorj

Tudor Barbu, copreşedintele PNL Gorj, a intrat în conflict deschis cu unul din primarii pesedişti din judeţul Gorj. Conflictul a pornit de la studiile candidatului PNL la primăria Brăneşti, actualul primar Gheorghe Stoichiţoiu afirmând că nu se teme în 2016 de un contracandidat care nu a promovat nici măcar Bacalaureatul. Mihăiţă Năboiu este un prosper om de afaceri, dar nu reuşeşte să promoveze examenul maturităţii.

Scandalul din comuna Brăneşti a pornit după ce liberalii l-au desemnat pe Mihăiţă Năboiu, un afacerist local, să candideze împotriva primarului pesedist Gheorghe Stoichiţoiu. Întrebat ce părere are despre contracandidatul său, Stoichiţoiu a spus că nu se teme de o persoană care nu a promovat nici măcar examenul de Bacalaureat. „Nici nu ştiu cine e acest om, e preşedintele organizaţiei PNL de acolo, are firme prin Italia. E bine să laşi comuna pe mâine bune, mă gândesc că trebuie şi o pregătire, dar am înţeles că n-are nici Bac-ul luat, a luat 1 la română şi 2 la matematică. Aşa am înţeles şi eu prin sat”, a spus Gheorghe Stoichiţoiu, primarul din Brăneşti.

Declaraţiile primarului pesedist l-au enervat atât de tare pe copreşedintele liberalilor gorjeni, Tudor Barbu, încât a simţit nevoia să-l atace pe primar într-o zonă extrem de sensibilă. Barbu a spus că Stoichiţoiu şi-a folosit copilul cu handicap drept afiş electoral în toate campaniile. „Mihăiţă Năboiu este un câştig uriaş pentru că reprezintă în simbolistica pe care noi o vedem în Gorj, schimbarea unei clase politice, cu bacalaureat sau fără bacalaureat, căci nu ştiu situaţia şcolară a domnului Năboiu. Are şanse mari împotriva unui om, şi-mi asum, e dureros ce voi spune, împotriva unui om care la fiecare campanie electorală şi-a folosit copilul, să-i dea Dumnezeu sănătate, un copil cu grav handicap, ca banner electoral. A plimbat acel copil pe străzile Brăneştiului în fiecare campanie electorală”, a spus Tudor Barbu, iritat de declaraţiile primarului.

Stoichiţoiu: Nu aş dori la nimeni aşa ceva

Marcat de asemenea vorbe, primarul din Brăneşti s spus ieri la acelaşi post de radio că nu vrea să intre în polemici cu Tudor Barbu şi că nu se aştepta ca acesta să-i atace familia. „V-am spus că nu vreau să intru în polemici, treaba dumnealui, astea-s probleme familiale. Îi mulţumesc, dacă atâta poate să gândească. Cum să mă folosesc de copilul meu, nu vă daţi seama ce tâmpenii afirmă omul acesta, este o situaţie pe care nu o doresc la nimeni, cine şi-ar dori aşa ceva”, a spus primarul Gheorghe Stoichiţoiu. 

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: