Sezon încheiat la Săcelu, încasări record

Sezonul acesta a ajuns la final în Stațiunea Săcelu, iar cei care o administrează au analizat activitatea din această vară. Miile de turiști care au venit la Săcelu au adus venituri bunicele. S-a întâmplat să fie week-end-uri cu peste 2.500 de persoane pe plajă, iar încasările în trei zile au fost la nivelul celor din tot sezonul anului trecut. Potrivit directorului MedservMin, Valentin Mogoe, cel care administrează stațiunea, în perioada următoare se vor purta discuții pentru modernizarea bazei de tratament, a hotelului, dar și a cantinei. Mai mult decât atât, până în decembrie sunt așteptați la Săcelu angajați ai Complexului Energetic Oltenia, pentru cursuri de pregătire profesională.

Veniturile aduse de turiștii care au venit anul acesta să se distreze la Săcelu sau care au venit la tratament au depășit așteptările celor care administrează stațiunea. Acum, la final de sezon, la o analiză simplă s-a stabilit că s-au depășit de patru ori veniturile realizate anul trecut și în aceste condiții cei care administrează stațiunea se gândesc chiar la viitoare investiții pentru noul sezon. „Am făcut o analiză și am stabilit că s-au depășit încasările de anul trecut de aproximativ patru ori. Am făcut aproximativ 2 miliarde 600 de milioane de lei vechi numai din biletele pentru accesul pe plajă, vreo 300 de milioane de lei vechi la cabinetul medical pentru tratamente, în afară de  cei care au venit cu bilet pentru tratament și pentru biletele de odihnă și tratament am încasat aproximativ 11 miliarde de lei vechi. Acum nu mai prea sunt turiști pe plajă sau la tratament, dar avem cursanți la pregătire profesională până în decembrie. Este vorba de angajații Complexului Energetic Oltenia. Este un an bun. Este o diferență mare față de anii trecuți. În trei zile am făcut încasări aproape cât s-a făcut în tot anul trecut, în condițiile în care sezonul a fost mai mic cu aproximativ o lună față de anul trecut. Au fost zile când am avut și 2.500 de persoane pe plajă”, a precizat Valentin Mogoe, director MedservMin.

Se pregătesc noi investiții la Săcelu

Deși bazinele și plaja sunt puse la punct, investițiile vor continua în Stațiunea Săcelu la Baza de Tratament, la cantină, dar și la hotel. „Avem un plan pe care l-am discutat cu domnul director general Ciurel și mi-a spus că va face toate demersurile ca la anul  să investim în Baza de Tratament, în hotel și la cantină, ca să avem cantina proprie. Nu se opresc investițiile aici având în vedere și afluența mare de turiști. Proiectul  nostru este de fapt să punem Stațiunea Săcelu în rândul Stațiunilor Balneoclimaterice din țară. Avem șanse, dar trebuie să creăm condiții mai bune pentru oameni, nu ce era până acum. Lumea e mulțumită și am ținut cont de observațiile și sesizările turiștilor”, a mai precizat Valentin Mogoe.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: